A coś więcej ? Ktoś podstawił nogę ?
JAK?? GDZIE szukać pracy w PGLLP ?????
Moderator: Moderatorzy
Re: JAK?? GDZIE szukać pracy w PGLLP ?????
-
bynajmniej
- zastępca nadleśniczego

Ktoś tu bajdurzy albo jest nie kumaty w temacie płac.Katalizator pisze: czwartek 12 cze 2025, 18:13 Problem w tym, że w Warszawce to pewnie tyle co proponuje LP zarabia sprzątaczka w korpo![]()
Pewien zastępca dyrektora zjawia się na szkoleniach zastępców, instruktorów i specjalistów... opowiadając o tym, że od początku roku udało się zredukować 1300 etatów w LP. Jako, że informacja dociera do mnie z trzeciej ręki... a znajomi (nawet ci ze wschodniej ściany) nie podzielają jego zdania ,pytam:
- czy ktoś potwierdza faktycznie dokonaną redukcję w takim rozmiarze?
- czy choćby jest w planach?
Korzystając z dobrego nastroju po spotkaniu towarzyskim... stwierdzam, że często zmienili się ludzie ale nie metody zarządzania.
Dodatkowo jestem zdegustowany tym jak traktuje się księgowość.
Dodatkowo jestem zdegustowany tym jak traktuje się księgowość.
-
kazekpisek
- leśniczy

Ja raczej widzę wzrost zatrudnienia, szczególnie w rdlpcrocidura pisze: wtorek 17 cze 2025, 23:36 Pewien zastępca dyrektora zjawia się na szkoleniach zastępców, instruktorów i specjalistów... opowiadając o tym, że od początku roku udało się zredukować 1300 etatów w LP. Jako, że informacja dociera do mnie z trzeciej ręki... a znajomi (nawet ci ze wschodniej ściany) nie podzielają jego zdania ,pytam:
kazekpisek
-
lesny.sceptyk
- leśniczy

O tak. Niektóre biura dyrekcji bardzo się rozrastają
Muszą reagować na "kadrową grawitację ..."lesny.sceptyk pisze: czwartek 19 cze 2025, 21:21 O tak. Niektóre biura dyrekcji bardzo się rozrastają
Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy. (Mt 6,34)
Kilku znajomych pracuje w Amazonie. Przebieg dzienny w kilometrach mają mniejszy i wcale dużo mniej nie zarabiają. A za nadgodziny, prace w soboty, niedzielę i święta dodatkowo mają płacone:)
-
Konrad1945
- początkujący

Może i mają płacone za weekendy ale przypominam w Amazonie nie pełni się służby jest lekka różnica między pracą a służbąKlupa123 pisze: piątek 20 cze 2025, 01:12 Kilku znajomych pracuje w Amazonie. Przebieg dzienny w kilometrach mają mniejszy i wcale dużo mniej nie zarabiają. A za nadgodziny, prace w soboty, niedzielę i święta dodatkowo mają płacone:)
-
bynajmniej
- zastępca nadleśniczego

Jak tak źle,Klupa123 pisze: piątek 20 cze 2025, 01:12 Kilku znajomych pracuje w Amazonie. Przebieg dzienny w kilometrach mają mniejszy i wcale dużo mniej nie zarabiają. A za nadgodziny, prace w soboty, niedzielę i święta dodatkowo mają płacone:)
to coś zmieniaj
pracę w LP na Amazon,
pracę w ZZ
A może tęsknisz za
jak było za poprzednikówprace w soboty, niedzielę i święta dodatkowo
Po odejściu poporzedniego nadleśniczego i nastaniu nowego odczułem mocno dokręcaną śrubę. Niedługo darmowa praca w weekendy to będzie normalność.
Z chęcią wróciłbym na poprzednie stanowisko.
Ja wręcz przeciwnie. Ostatnich paru nadleśniczych zaczęło traktować naszą pracę jako pracę, a nie misję. Praca w weekendy i dni wolne za zgodą, a nie na rozkaz, a i odebranie czasu za pracę dokonuje się bez problemów.
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
-
bynajmniej
- zastępca nadleśniczego

Nie sądzę,crocidura pisze: piątek 20 cze 2025, 12:52 Po odejściu poporzedniego nadleśniczego i nastaniu nowego odczułem mocno dokręcaną śrubę. Niedługo darmowa praca w weekendy to będzie normalność.
nie pracowałem w żaden wolny dzień za obecnej władzy
i nie słyszałem żeby ktoś ze znajomych pracował.
-
bynajmniej
- zastępca nadleśniczego

każdy wie jak jest i jak było
A ja już za obecnej za friko pracowałem. Bo ta obecna niczym się od tych poprzednich nie różni.bynajmniej pisze: piątek 20 cze 2025, 13:04 Nie sądzę,
nie pracowałem w żaden wolny dzień za obecnej władzy
i nie słyszałem żeby ktoś ze znajomych pracował.
-
lesny.sceptyk
- leśniczy

Jeżeli ściąga się ludzi spoza LP, nie organizując konkursów wewnętrznych, to z grawitacją taką czy inną nie ma to nic wspólnego.j24 pisze: czwartek 19 cze 2025, 22:10Muszą reagować na "kadrową grawitację ..."lesny.sceptyk pisze: czwartek 19 cze 2025, 21:21 O tak. Niektóre biura dyrekcji bardzo się rozrastają![]()
Miałem na myśli spady z centrali ...lesny.sceptyk pisze: poniedziałek 23 cze 2025, 10:47Jeżeli ściąga się ludzi spoza LP, nie organizując konkursów wewnętrznych, to z grawitacją taką czy inną nie ma to nic wspólnego.j24 pisze: czwartek 19 cze 2025, 22:10Muszą reagować na "kadrową grawitację ..."lesny.sceptyk pisze: czwartek 19 cze 2025, 21:21 O tak. Niektóre biura dyrekcji bardzo się rozrastają![]()
Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy. (Mt 6,34)
RDLP w Lublinie szuka pracownika do wydziału kontroli:
https://www.lublin.lasy.gov.pl/aktualno ... ie-o-prace
https://www.lublin.lasy.gov.pl/aktualno ... ie-o-prace