Nagrody i podwyżki
Moderator: Moderatorzy
Nagrody i podwyżki
Dziś na spotkaniu z Centralami Związkowymi zostały wynegocjowane następujące nagrody i podwyżki: szczegóły w linku
[... mod - link wskazuje wygasły serwis o innej tematyce]
[... mod - link wskazuje wygasły serwis o innej tematyce]
-
komorkowiec7
- początkujący

No to dali czadu,300 brutto dla wszystkich,przy tak galopujących cenach i takim wzroście płacy realnej w każdym sektorze,kpinę z nas robią,a Pan Pigan ,miał takie ide ,dopoki nie zasiadł na zydlu władzy 
Las to piekna Historia.
"Choć przeżyłem to wszystko, co przeżyłem, wcale nie żażałuję tarapatów, w jakie popadłem, ponieważ to właśnie one przywiodły mnie tam, dokąd zawsze pragnąłem dotrzeć."-Coelho
"Choć przeżyłem to wszystko, co przeżyłem, wcale nie żażałuję tarapatów, w jakie popadłem, ponieważ to właśnie one przywiodły mnie tam, dokąd zawsze pragnąłem dotrzeć."-Coelho
- revierforster
- leśniczy

Pan Dyr. Pigan bierze co miesiąc tak go lekko szacując z 8-9 kafli, pomieszkuje w Kampinosie i po co ma się przejmować resztą.
Znowu te średnio 2000 "ale nie mniej niż 1000" czyli co - znowu 1000 brutto i wiadomo kto się obłowi a wyrobnicy norm jak najmniej się da. To tak związki dbają o pracowników ? To ja dziękuję - jak tu ktos pisał wcześniej, dajcie porządną uczciwą pensję i obejdzie się bez nagród. To chyba są jakieś związki manekinów ? Może pora na harakiri ? Czy ci ludzie mają beton zamiast mózgów ?
Dwa dni temu jechałem w pociągu i przysłuchiwałem się pracownikowi pewnego warszawskiego salonu samochodowego - o pieniądzach nie wspomnę bo bym zaczął wstydzić się dyplomu, do tego szef sponsoruje załodze karnety na siłownię, basen, zniżki, upusty, karty do prywatnych przychodni lekarskich poza kolejkami....
A my gdzie z deputatem 1 m3 opału i 100 pkt na ciuchy w postaci byle jakich mundurów ?
Wyrobnicy z buszu afrykańskiego chyba.
Znowu te średnio 2000 "ale nie mniej niż 1000" czyli co - znowu 1000 brutto i wiadomo kto się obłowi a wyrobnicy norm jak najmniej się da. To tak związki dbają o pracowników ? To ja dziękuję - jak tu ktos pisał wcześniej, dajcie porządną uczciwą pensję i obejdzie się bez nagród. To chyba są jakieś związki manekinów ? Może pora na harakiri ? Czy ci ludzie mają beton zamiast mózgów ?
Dwa dni temu jechałem w pociągu i przysłuchiwałem się pracownikowi pewnego warszawskiego salonu samochodowego - o pieniądzach nie wspomnę bo bym zaczął wstydzić się dyplomu, do tego szef sponsoruje załodze karnety na siłownię, basen, zniżki, upusty, karty do prywatnych przychodni lekarskich poza kolejkami....
A my gdzie z deputatem 1 m3 opału i 100 pkt na ciuchy w postaci byle jakich mundurów ?
revierforster pisze:Pan Dyr. Pigan bierze co miesiąc tak go lekko szacując z 8-9 kafli, pomieszkuje w Kampinosie i po co ma się przejmować resztą.
Nie przejmuj sie są jeszcze w LP pracownicy obsługi do wypracowania średniej jak to ktoś napisał że "idąc z psem na spacer wychodzi na to że mamy srednio po trzy nogi". Nie wiem czy sie mylę czy ten który mi to opowiadał sie mylił ale podobno w lubelskiej dyrekcji obsługa ma zero podwyżek, minimalne premie,minimalne nagrody a płaca brutto każdego jest mniejsza niż netto biurowych czytelników gazet. To co oni mają powiedzić? A oni to co nie mają prawa żyć?
a co z podwyżkami na punkcie, że nieśmiało zapytam? ponoć miał coś takiego być od połowy roku - jak słyszałem. Ztymi 300 zł w sumie nie można narzekac. moja żona w "budżecie" ma dostać netto siedemdzisiąt parę.
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
- bromarek
- dyrektor regionalny

Holden pisze:Nie wiem czy sie mylę czy ten który mi to opowiadał sie mylił ale podobno w lubelskiej dyrekcji obsługa ma zero podwyżek, minimalne premie,minimalne nagrody a płaca brutto każdego jest mniejsza niż netto biurowych czytelników gazet. To co oni mają powiedzić?
Nie ma co narzekać w takich Chinach pracownik ma 0,08 zł na godz.Sten pisze:w sumie nie można narzekac. moja żona w "budżecie" ma dostać netto siedemdzisiąt parę.
- księgowy w LP
- zastępca nadleśniczego

Dziekan pisze:kpinę z nas robią,a Pan Pigan ,miał takie ide ,dopoki nie zasiadł na zydlu władzy
pieknie napisanerevierforster pisze:Pan Dyr. Pigan bierze co miesiąc tak go lekko szacując z 8-9 kafli, pomieszkuje w Kampinosie i po co ma się przejmować resztą
nie ma to jak związki i skooooooooooooook...na kase:))..
to są LP tu się wydaje kase na hurtownię i na GDLPrevierforster pisze:do tego szef sponsoruje załodze karnety na siłownię, basen, zniżki, upusty, karty do prywatnych przychodni lekarskich poza kolejkami....
a karnety na basen, silownię, teatr..to można z FŚS..hmm..
nie mają jużksięgowy w LP pisze:oni mają swojego lekarza itd itp..
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
-
Driada
- leśniczy

A co ze stażystami??
Takze podwyżki?? Także nagroda??
"3. Podwyżka dla 1/3 załogi o 300 zł brutto od 1 czerwca 2008r.
4. Podwyżka dla wszystkich pracowników LP o 300 zł brutto - (kwota do dalszej negocjacji) od 1 maja 2008r."
Głupio napisane. Powinno byc odwrotnie... Maj wczesniej niz czerwiec jest...
Rozumiem z tego, ze w maju wszyscy otrzymają podwyżki 300zł, a następnie będa negacjacje o kolejne 300zł, dla 1/3 załogi od czerwca, tak??
Owo tajemnicze slowo : wszyscy bardzo mnie ciekawi...
Czas pokaże.
Takze podwyżki?? Także nagroda??
"3. Podwyżka dla 1/3 załogi o 300 zł brutto od 1 czerwca 2008r.
4. Podwyżka dla wszystkich pracowników LP o 300 zł brutto - (kwota do dalszej negocjacji) od 1 maja 2008r."
Głupio napisane. Powinno byc odwrotnie... Maj wczesniej niz czerwiec jest...
Rozumiem z tego, ze w maju wszyscy otrzymają podwyżki 300zł, a następnie będa negacjacje o kolejne 300zł, dla 1/3 załogi od czerwca, tak??
Owo tajemnicze slowo : wszyscy bardzo mnie ciekawi...
Czas pokaże.
- Co ci się stało?! - zawołał z przestrachem Puchatek, patrząc na zesztywniałego Kłapouchego.
- Ciii... - szepnął Kłapouchy -
zachciało mi się skakać. Czekam aż mi przejdzie...
- Ciii... - szepnął Kłapouchy -
zachciało mi się skakać. Czekam aż mi przejdzie...
-
ZIELONYS
-
stranik leśny
- początkujący

Re: Nagrody i podwyżki
A ja się cieszę z tych podwyżek i premiiSyriusz pisze:Dziś na spotkaniu z Centralami Związkowymi zostały wynegocjowane następujące nagrody i podwyżki..
A szanownych maruderów, to ile zadowoli - 1000 nie, to może 10 000. Nikt was nie trzyma w lasach , pa, pa
Dodam, że nie należę do uprzywilejowanych w firmie i łapię się zawsze w dolnym pułapie premii a podwyżki to 1 na 5 lat.
Dlatego cieszy mnie każda podwyżka a taka premia i 3 stówki/miesiąc to szał dla mojego portfela.
- księgowy w LP
- zastępca nadleśniczego

-
murzasihle
- podleśniczy

Podwyżki na punkcie powodują tylko rozwarstwienie płacy między młodymi (mało punktów) a starymi (dużo punktów).Sten pisze:a co z podwyżkami na punkcie, że nieśmiało zapytam? ponoć miał coś takiego być od połowy roku - jak słyszałem.
Czyli Ci co mają dużo dostaną więcej, a Ci co mają mniej dostaną mniej.
Bardzo, ale to bardzo niesprawiedliwe.
Przypuszczam, że w związkowej centrali (Ci negocjatorzy) właśnie mają po dużo punktów.
Wszystko pod siebie.
Fuj.