Te dni...
Moderator: Moderatorzy
Re: Te dni...
Dzisiaj jest Światowy Dzień Higieny Rąk, Dzień Bez Makijażu, Międzynarodowy Dzień Położnej, Dzień Walki z Dyskryminacją Osób z Niepełnosprawnością, Dzień Europy oraz Światowy Dzień Astmy.
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
- góral bagienny
- wiceminister

Dzień Walki z Dyskryminacją Osób z Niepełnosprawnością. Powalczę dziś w tym szczytnym celu! Dla Stena.
Chyba że dzień nie obejmuje niepełnosprawności intelektualnej.
Ale czemu tak miałoby być...
Chyba że dzień nie obejmuje niepełnosprawności intelektualnej.
Ale czemu tak miałoby być...
'
P O E Z J A , G Ł U P K U ! ! ! 
Dziękuję Panu ... ja wolę ten Dzień bez makijażu ...
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
- góral bagienny
- wiceminister

Nie chce...
To może te święto higieny rąk?
Bo tam gdzie pracujesz to jak w kopalni - trudno po szychcie mieć czyste rączki ...
To może te święto higieny rąk?
Bo tam gdzie pracujesz to jak w kopalni - trudno po szychcie mieć czyste rączki ...
'
Mam je bardzo czyściutkie ... 
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
- góral bagienny
- wiceminister

No maszpan....
Gdy, jak nigdy, mam ochotę temu Stenu jakąś przyjemność sprawić to ten się dąsa...
Astmy nikomu nie życzę, nawet norweskim narciarkom, noto jedynie Europa mi dla Stena zostaje.
Europy chyba się nie wyrzekniesz w ramach idei "niczego od gb nie przyjmę"... Wiem, że najbardziej to kochasz all inclusive w Egipcie, ale przecież Turcja, Chorwacja...
Gdy, jak nigdy, mam ochotę temu Stenu jakąś przyjemność sprawić to ten się dąsa...
Astmy nikomu nie życzę, nawet norweskim narciarkom, noto jedynie Europa mi dla Stena zostaje.
Europy chyba się nie wyrzekniesz w ramach idei "niczego od gb nie przyjmę"... Wiem, że najbardziej to kochasz all inclusive w Egipcie, ale przecież Turcja, Chorwacja...
'
Ja się dąsam...? Gdzie znowu ...? Do Egiptu nie jeżdżę pewnie z 10 lat, ostatnio głównie Chorwacja ... W tym roku też tam się ruszmy z Maryjolką ...góral bagienny pisze: wtorek 05 maja 2026, 12:08 No maszpan....
Dzisiaj jest Europejski Dzień Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego, Międzynarodowy Dzień Bez Diety oraz Święto Gwardii Szwajcarskiej w Watykanie.
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
Dzień bez diety świętuję każdego dnia ...
- góral bagienny
- wiceminister

To może dziś ciepłe myśli skierujmy ku tej Gwardii Szwajcarskiej... Przecież to nie jest łatwe zajęcie tak dzień w dzień idiotę w pompach i z halabardą z siebie robić.
'
Ja tam co prawda halabardy nie mam, że o kolorowych kalesonach nie wspomnę, ale idiotę jak najbardziej z siebie robię. Ludzie jakoś tak samoistnie omijają szerokim łukiem osoby niezrównoważone. No chyba, że chodzi o internet. Tu nie dosyć, że lgną jak muchy zwłaszcza do wszelakich kanałów tiktokowych, że o fb nie wspomnę, to jeszcze na forach tematycznych adminów z nich robią. Taki paradoks...
-
tumanleśny
- dyrektor regionalny

Ciekawe ile ten idiota w pompach zarabia w porównaniu do Zastępcy Nadleśniczego...góral bagienny pisze: środa 06 maja 2026, 07:10 To może dziś ciepłe myśli skierujmy ku tej Gwardii Szwajcarskiej... Przecież to nie jest łatwe zajęcie tak dzień w dzień idiotę w pompach i z halabardą z siebie robić.
I który z nich to idiota?....
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Wyślij do Watykanu zapytanie w ramach dostępu do informacji publicznej ... 
- góral bagienny
- wiceminister

tumanleśny pisze: środa 06 maja 2026, 10:33Ciekawe ile ten idiota w pompach zarabia w porównaniu do Zastępcy Nadleśniczego...góral bagienny pisze: środa 06 maja 2026, 07:10 To może dziś ciepłe myśli skierujmy ku tej Gwardii Szwajcarskiej... Przecież to nie jest łatwe zajęcie tak dzień w dzień idiotę w pompach i z halabardą z siebie robić.
I który z nich to idiota?....
Zła wiadomość dla tumana jest taka że aby robić z siebie za marny grosz idiotę z halabardą trzeba być zdrowym na umyśle.Początkujący gwardzista szwajcarski w Watykanie zarabia około 1350–1500 euro netto miesięcznie (ok. 1500-1800 franków szwajcarskich). Główne korzyści to darmowe zakwaterowanie, wyżywienie oraz ubezpieczenie, co sprawia, że pensja jest w całości kwotą do dyspozycji. Zarobki rosną wraz ze stażem i stopniem wojskowym.
Służba w Gwardii Szwajcarskiej uważana jest za elitarną, a prestiż jest często ważniejszy niż zarobki, które są niskie w porównaniu ze standardami szwajcarskimi
'
-
tumanleśny
- dyrektor regionalny

1. Czy za marny grosz? Nie wiem. Ale nie wydaje mi się.góral bagienny pisze: środa 06 maja 2026, 10:44 .......
Zła wiadomość dla tumana jest taka że aby robić z siebie za marny grosz idiotę z halabardą trzeba być zdrowym na umyśle.
![]()
2. Kwestia kto w tym przypadku jest idiotą, jest otwarta. Ze wskazaniem na leśników.
3. Pierwszy warunek to taki, że trzeba być Szwajcarem.
4. Tuman pracy nie szuka. Tuman pracę ma.
5. Tuman idioty z siebie robić nie potrzebuje...
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Dzisiaj jest Europejski Dzień e-Aktywności Obywatelskiej oraz Światowy Dzień Hasła.
Hasło - trzasło
podbijam: Światowy Dzień Astmy, Narodowy Dzień Pieczonego Udźca Jagnięcego, Dzień Darmowego Komiksu,
Udziec jagnięcy ... pychota... 
- góral bagienny
- wiceminister