Nagrody i podwyżki
Moderator: Moderatorzy
-
tumanleśny
- dyrektor regionalny

Re: Nagrody i podwyżki
No to jednak lepiej.
W porównaniu do ubiegłego roku kokosy dostaniecie.
A i Sten się jeszcze załapie....
Albo i nie....
W porównaniu do ubiegłego roku kokosy dostaniecie.
A i Sten się jeszcze załapie....
Albo i nie....
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Zdaje się, że się jeszcze załapię ... 
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
- Blues Brothers
- dyrektor regionalny

Na Rajd 
PS
Taka ciekawostka o zarobkach w Polsce
https://biznes.interia.pl/praca/news-ty ... d,23473229
PS
Taka ciekawostka o zarobkach w Polsce
https://biznes.interia.pl/praca/news-ty ... d,23473229
-
tumanleśny
- dyrektor regionalny

PS.
Musisz w......... ?
Musisz w......... ?
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Czyli, jakby nie patrzeć...- d..a z tyłu 
stonka pisze: środa 06 maja 2026, 09:09 Czy ktoś może mi wyjaśnić,jak krowie na rowie czym jest "punkt odcięcia ' w tym dziwnym porozumieniu![]()
Jak na danym stanowisku w Polsce masz minimalny wsp 3.0 a maksymalny 6.0 to pomiędzy 3.0 a 6.0 jest np 400 ludzi to ten 300 jest punktem odcięcia (np wsp. 5..0) i on dostanie najmniej tej podwyżki np. 2 zł jak razem z podwyzką na pkt złapię się powyżej 250 zł. . ten 301 na liście nie dostanie wcale a ten 1 z listy z wsp 3.0 dostanie 1000,00 zł.
Przeczytałem to, dałem do przeczytania żonie (polonistce) i ... nic nie zrozumieliśmy...effahid pisze: środa 06 maja 2026, 13:59 Jak na danym stanowisku w Polsce masz minimalny wsp 3.0 a maksymalny 6.0 to pomiędzy 3.0 a 6.0 jest np 400 ludzi to ten 300 jest punktem odcięcia (np wsp. 5..0) i on dostanie najmniej tej podwyżki np. 2 zł jak razem z podwyzką na pkt złapię się powyżej 250 zł. . ten 301 na liście nie dostanie wcale a ten 1 z listy z wsp 3.0 dostanie 1000,00 zł.
Tłumacz jeszcze raz... być może na większym rowie jesteśmy...
- jak ponumerować 301 osobę z czterystu osób?
- dlaczego akurat 300-setny z 400?
No bo 75% najniżej zarabiających. 76 procent już się nie łapnie, z tym, że w mojej interpretacji ten trzysetny dostanie 250zł
- Blues Brothers
- dyrektor regionalny

Czyli, czy się stoi, czy się leży....
Wychodzi na to, że wyniki pracy komisji od obciążenia pracą, nie były brane po uwagę.
Wychodzi na to, że wyniki pracy komisji od obciążenia pracą, nie były brane po uwagę.
-
Katalizator
- początkujący

75% najmniej zarabiających czyli od ilu do ilu? Prawda jest taka, że część tych lepiej zarabiających na danym stanowisku może dostać wielkie g.... jeśli to jest do stanowisk to jak to będzie z inzynierami pozoru, zastępcami i nadleśniczymi?
ci najmniej zarabiający z tych trzech stanowisk powyzej dostaną po 1000 zł podwyzki?
to ja chcę być najmniej zarabiającym inżynierkiem niż najlepiej zarabiającym leśniczym.
Wychodzi na to, że jedynymi, którzy brali pod uwagę obciążenie pracą byli Dorożała z przybocznymi wprowadzając moratoria, lasy społeczne, starolasy itp. I chwała im za to bo jakoś w tym roku pracuje się mniej, a przyszły zapowiada się jeszcze lepiej.Blues Brothers pisze: środa 06 maja 2026, 19:02Wychodzi na to, że wyniki pracy komisji od obciążenia pracą, nie były brane po uwagę.
nie dostanie 250 bo wtedy by tego z 76 % przeskoczyl a to by była patologia. dlatego tam wpisali że ci ostatni mają schodzić do minimum ale łacznie z podwyżka na pkt ma być 250 zł. czyli jak ten punkt odcięcia będzie powyżej 5.000 to 75 % dostanie koło 2 zł podwyżki. jak poniżej 5.000 będzie punkt odcięcia to będą musieli do tych 250 zł dojechać.wafel pisze: środa 06 maja 2026, 18:57 No bo 75% najniżej zarabiających. 76 procent już się nie łapnie, z tym, że w mojej interpretacji ten trzysetny dostanie 250zł
- góral bagienny
- wiceminister

Punkt wrzenia, punkt widokowy, punkt pobrań, punkt karny, punkt G...
Ale punkt odcięcia? To pojęcie zapożyczone z nauki radzieckiej?
Czuję się jakby wszyscy skumali się by robić mnie w bambuko! Nawet ciocia Wiki, niechybnie chichocząc, podsuwa mi taką definicję:
Ale punkt odcięcia? To pojęcie zapożyczone z nauki radzieckiej?
Czuję się jakby wszyscy skumali się by robić mnie w bambuko! Nawet ciocia Wiki, niechybnie chichocząc, podsuwa mi taką definicję:
Punkt odcięcia wyznacza się, analizując kompromis między czułością a swoistością (często za pomocą krzywej ROC i współczynnika Youdena).
'
P O E Z J A , G Ł U P K U ! ! ! 
Czyli udało ZZ i Derekcji wreszcie wypracować taki sposób wynagrodzenia, że nikt z tego nic nie będzie wiedzieć. Jeżeli to ma tak wyglądać,jak tu przedstawiacie to wybitnie niesprawiedliwy to system, bo przecież na równorzędnych stanowiskach w każdym N-ctwie może być,a nawet jest inne obciążenie pracą. Szkody słów.
domyślam się również, ze segregacja stanowiskowa zostanie zrzucona do np. "specjalista w nadleśnictwie" niezależnie czy ktoś ma wyższy współczynnik przez BHP, P.Poż, Adm SILP, LMN czy edukację - te osoby będą po prostu poszkodowane
Tu chodzi o to, aby przysłonić tą śmieszną podwyżkę o 50 zł/ pkt, a w zasadzie jej brak (biorąc pod uwagę perspektywę czasu od ostatniej zmiany i wysokości inflacji) tematem "punktu odcięcia"
Niniejszym odcinam się od punktu odcięcia.
I postuluję, żeby Góral nam nie docinał.
Bo mu się odetnę...

I postuluję, żeby Góral nam nie docinał.
Bo mu się odetnę...
- Blues Brothers
- dyrektor regionalny

Uważaj z tym "cięciem"
Góral jest wrażliwy na tym punkcie 
Dokładnie tak - będzie urawniłowka w stylu "czy się stoi, czy się leży".wafel pisze: czwartek 07 maja 2026, 10:42 domyślam się również, ze segregacja stanowiskowa zostanie zrzucona do np. "specjalista w nadleśnictwie" niezależnie czy ktoś ma wyższy współczynnik przez BHP, P.Poż, Adm SILP, LMN czy edukację - te osoby będą po prostu poszkodowane
Wynagrodzenie doświadczonych i bardziej obciążonych pracowników zbliży się jeszcze bardziej do świeżaków i pociotków symulujących pracę.
Inna kwestia - ciekawym, czy będzie rozróżnienie np. na specjalistów w nadleśnictwach, dyrekcjach reg. i DGLP, czy też wszystkich wrzucą do jednego worka. Podobnie jak na stopnie leśniczych itd.
Jeszcze inna kwestia to, że to "niwelowanie nierówności" nie bierze pod uwagę siły nabywczej pieniądza. 500 złotych podwyżki w (bez urazy) Bieszczadach, czy gminie z największym bezrobociem w zach-pom, to co innego niż 500 zł. pod Warszawą, Poznaniem, czy w zagłębiu miedziowym...
Czyli nic nie wiadomo, brawo, nawet te nędzne 3 procent w budżetówce są bardziej zrozumiałe niż to co tutaj wyprawiają, jadą po nas jak po szmacie, ale uśmiechajmy się