Polecam na zasadzie dobrowolności tak jak poleca się zakup czegoś dobrego
RDLP Białystok
Moderator: Moderatorzy
Re: RDLP Białystok
A te "słuchy" to z rdlp czy z terenu?Kabowisko pisze: poniedziałek 08 gru 2025, 16:35 Chodzą słuchy w kniei o nadchodzącym odwołaniu nadleśniczego nadleśnictwa Borki, czyżby czymś sobie naskrobał ? Nieposłuszność ?
czyli rekomendujesz
Kiedyś Miodek mówił, że "polecenie" jest zdefiniowane w kodeksie cywilnym przy dyspozycji testamentowej i bankowej, oraz przy procedurze darowizny - w obu przypadkach polecenie jest związane z przymusem, nie z dobrowolnością... ale polski język jest bogaty i można różnie...
Jedni mówią "witam" - w znaczeniu że on wita;
Inni mówią "witaj" - w znaczeniu że on wita, chociaż logika wskazuje że każe witać komuś innemu...
Czyżby dodatkowe studia z semantyki?Wiesław pisze: wtorek 09 gru 2025, 10:03czyli rekomendujesz![]()
Kiedyś Miodek mówił, że "polecenie" jest zdefiniowane w kodeksie cywilnym przy dyspozycji testamentowej i bankowej, oraz przy procedurze darowizny - w obu przypadkach polecenie jest związane z przymusem, nie z dobrowolnością... ale polski język jest bogaty i można różnie...
Jedni mówią "witam" - w znaczeniu że on wita;
Inni mówią "witaj" - w znaczeniu że on wita, chociaż logika wskazuje że każe witać komuś innemu...![]()
-
Trocinkarz
- początkujący

Wschodnie enklawy spokoju w okresie świątecznym drżą niczym wokanda w stolicy Podlasia.
Białowieżę zrównano ze statusem sejmowej zamrażarki wraz z nadejściem równemu nobliście Sienkiewicza!
W Krynkach na miejsce syna swego ojca powołano zastępce z Nadleśnictwa którego niedługo swym zasięgiem obejmie cały kraj! A kto wie czy i Białoruskiej częsci PB?!
W Augustowie zaś przy wyciąganiu motorówki na zimowanie z bakisty wypadł chłop z Mazur!
Białowieżę zrównano ze statusem sejmowej zamrażarki wraz z nadejściem równemu nobliście Sienkiewicza!
W Krynkach na miejsce syna swego ojca powołano zastępce z Nadleśnictwa którego niedługo swym zasięgiem obejmie cały kraj! A kto wie czy i Białoruskiej częsci PB?!
W Augustowie zaś przy wyciąganiu motorówki na zimowanie z bakisty wypadł chłop z Mazur!
-
tumanleśny
- dyrektor regionalny

Jak ja to lubię....
Takie ....wszystko i.... NIC!
Takie ....wszystko i.... NIC!
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
To teraz Mazury sięgają do Litwy?
Dla przyjezdnych z "warszawki" Mazury to szerokie pojęcie obejmujące oprócz Mazur właściwych także Suwalszczyznę i pojezierze sejneńskie oraz augustowskie. 
Dodam, jeszcze sporą część Warmii 
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
-
tumanleśny
- dyrektor regionalny

Na północ od Warszawy są Mazury...
A na południu Śląsk ewentualnie góry.....
A na południu Śląsk ewentualnie góry.....
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
To zależy jak na to spojrzeć ... Dla mnie na górze są Prusy, a na dole Galicja ...
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
Golicja powiadasz... Znaczy barchany zdjęte 
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Noblistę/Czołgistę to jeszcze można zrozumieć 2 lata do emerytury, ale Litewskiego Mazura ?pewno misja..
Po prostu ma z domu do pracy dwukrotnie bliżej niż dotychczas, czyli teraz oszczędza sobie codziennie 70 km (w zimowych warunkach jednopasmowej drogi przez las to godzina jazdy mniej)...
Trochę dziwię się Mirkowi, że na stare lata się na to zdecydował ...
-
Trocinkarz
- początkujący

Ptaszki ćwierkają!
Nowy BHPowiec w twierdzy Lipowej, inżynier z N.Bielsk.
W Bielsku wolny etat inżyniera, a jeden Nadleśny wisi w powietrzu.
Nowy BHPowiec w twierdzy Lipowej, inżynier z N.Bielsk.
W Bielsku wolny etat inżyniera, a jeden Nadleśny wisi w powietrzu.
-
tumanleśny
- dyrektor regionalny