Hejka!
Czy ktoś z Was spotkał się z problemem używania auta z homologacją w lesie do celów służbowych i nie otrzymaniem kilometrówki?
Czy są jakieś przepisy przeciwne używaniu auta z homologacją w lesie?
Homologacja auta, a kilometrówka
Moderator: Moderatorzy
-
Driada
- leśniczy

Homologacja auta, a kilometrówka
- Co ci się stało?! - zawołał z przestrachem Puchatek, patrząc na zesztywniałego Kłapouchego.
- Ciii... - szepnął Kłapouchy -
zachciało mi się skakać. Czekam aż mi przejdzie...
Re: Homologacja auta, a kilometrówka
W Polsce przecież każde auto ma homologację. Inaczej by sie nie mogło poruszać po drogach publicznych....
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
-
Driada
- leśniczy

Niom oki, możliwe Capri - nie znam się.
chodzi o to, że jest to auto zarejestrowane jako ciężarowe - ma kratkę z tyłu itp.
chodzi o to, że jest to auto zarejestrowane jako ciężarowe - ma kratkę z tyłu itp.
- Co ci się stało?! - zawołał z przestrachem Puchatek, patrząc na zesztywniałego Kłapouchego.
- Blues Brothers
- dyrektor regionalny

Ponoć jest jakiś haczyk. Np większość pickupów jest ciężarowych.
- Kuna lesna
- zastępca nadleśniczego

Umowa w LP dopuszcza używanie auta osobowego i często nadleśnictwo nie chce podpisać umowy na ciężarowy .Jest to problem .I będzie większy bo cześć producentów homologuje swoje samochody ze względu na nie spełnianie norm aut osobowych w Unii . Tak jest chyba z Jimny .
- malkontent2
- leśniczy

Trzeba pamiętać o tym, że ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY1) z dnia 22 grudnia 2022 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków ustalania oraz sposobu dokonywania zwrotu kosztów używania
do celów służbowych samochodów osobowych, motocykli i motorowerów niebędących własnością pracodawcy podaje stawki dla samochodów osobowych, motocykli i motorowerów.
zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków ustalania oraz sposobu dokonywania zwrotu kosztów używania
do celów służbowych samochodów osobowych, motocykli i motorowerów niebędących własnością pracodawcy podaje stawki dla samochodów osobowych, motocykli i motorowerów.