kwit wywozowy
Moderator: Moderatorzy
-
leśny człowiek
- początkujący

kwit wywozowy
witam
przez przypadek zapisałem dzisiaj kwit wywozowy ( nic nie drukowalem ani ni transferowałem) po prostu przez przypadek zapisałem. Nie moge go usunąć. Drewno będzie jechac jutro. Co moge zrobic zeby nie bylo problemów?
przez przypadek zapisałem dzisiaj kwit wywozowy ( nic nie drukowalem ani ni transferowałem) po prostu przez przypadek zapisałem. Nie moge go usunąć. Drewno będzie jechac jutro. Co moge zrobic zeby nie bylo problemów?
Re: kwit wywozowy
Nie usuwaj. Data na kwicie wygeneruje się w momencie wydruku. W razie jeśli cokolwiek nie wypali (mam tu na mysli ewentualne zmiany po ostatnich aktualizacjach), dodaj jakikolwiek numer na kwit, wydrukuj i anuluj kwit. Nie usuniesz druku ścisłego zarachowania bez jego wydruku, ale żeby kwit wydrukować musi on zawierać choć jeden numer drewna. Dlatego tak, a nie inaczej.
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
-
leśny człowiek
- początkujący

czyli mogę jutro dodać drewno, wydrukować kwit i normalnie wydać drewno?Capricorn pisze: czwartek 22 sty 2026, 12:11 Nie usuwaj. Data na kwicie wygeneruje się w momencie wydruku. W razie jeśli cokolwiek nie wypali (mam tu na mysli ewentualne zmiany po ostatnich aktualizacjach), dodaj jakikolwiek numer na kwit, wydrukuj i anuluj kwit. Nie usuniesz druku ścisłego zarachowania bez jego wydruku, ale żeby kwit wydrukować musi on zawierać choć jeden numer drewna. Dlatego tak, a nie inaczej.
Dokładnie tak. Jeśli się nic ostatnio nie zmieniło, a myślę, że nie, to dodaj drewno i wydrukuj kwit. Na koniec zerknij na datę wystawienia kwitu, co by się upewnić i albo wydaj kwit, albo go anuluj 
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
-
leśny człowiek
- początkujący

dzieki za szybko odpowiedź. mam nadzieję ze będzie tak jak mówisz bo wczoraj dostałem rejeatratorCapricorn pisze: czwartek 22 sty 2026, 12:21 Dokładnie tak. Jeśli się nic ostatnio nie zmieniło, a myślę, że nie, to dodaj drewno i wydrukuj kwit. Na koniec zerknij na datę wystawienia kwitu, co by się upewnić i albo wydaj kwit, albo go anuluj![]()
-
leśny człowiek
- początkujący

a jak anuluje kwit to potem muszę pisac jakieś wyjaśnienia?
-
leśny człowiek
- początkujący

chciałem tylko sprawdzic na którą umowe mam wydać drewno i objechać stosy. taki problem sobie zrobiłemCapricorn pisze: czwartek 22 sty 2026, 12:21 Dokładnie tak. Jeśli się nic ostatnio nie zmieniło, a myślę, że nie, to dodaj drewno i wydrukuj kwit. Na koniec zerknij na datę wystawienia kwitu, co by się upewnić i albo wydaj kwit, albo go anuluj![]()
Zależy od zarządzenia nadleśniczego. Jeśli musisz to napiszesz cokolwiek uznasz za stosowne. Choćby błędnie wybraną umowę. Anulowanie kwitu nie niesie żadnych konsekwencji. Oddasz kwit do nadleśnictwa ze wszystkimi i tyle. Żaden problem. Możesz też po wybraniu wydruku popełnić "podgląd wydruku". Wówczas zanim kwit trafi do drukarki sprawdzisz sobie datę.
- Blues Brothers
- dyrektor regionalny

Będzie dobrze, kwit się zaktualizuje.