Nowe Warunki techniczne
Moderator: Moderatorzy
Re: Nowe Warunki techniczne
I pewnie dlatego zapierdzielela w piątek, świątek i w niedzielę ...
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
-
KUNA TUMAK LEŚNY
- początkujący

Dzisiaj mierzyłem długości, ale staram się poprawić pisownię bo co niektórych na tym forum to strasznie obraża. Jutro będę wprowadzał zmiany w długości drewna ciekawi mnie jak zachowa się rejstrator z zaokrągleniami, a w opcjach ma być włączona kontrola klasyfikacji czy nie. Co do wpisu że wszystko mam tam w.............. to jakaś dziwna czyjaś wymyślona teoria, ja piszę o sobie byłem słabszy z polskiego, ale bardzo dobry np w ścince drzew, strzelaniu do rzutków, dlatego byłem w składzie szkoły na konkursach i zawodowych i czytelnictwa.
Starasz sie, więc pomogę. Po pierwsze trzeba zaktualizować Leśnika do najnowszej wersji. Spowoduje to po pierwsze zaczytanie nowych WT, po drugie z założenia wyłączy np. odejmowanie nadmiaru na wysokości stosów. W drewnie długim sam odliczy ile trzeba po podaniu wymiarów. Najlepiej włączyć automatyczne potrącanie na korę i podawać wartości. Ot I cała filozofia.
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
- Blues Brothers
- dyrektor regionalny

Radzę się jednak wstrzymać, pod koniec tygodnia wersja ostateczna zmieniła się 3x. Zobaczymy co poniedziałek przyniesie.
Kuna, a tak prywatnie . Nie szanujesz siebie, inni też nie będą Cię szanować.
Kuna, a tak prywatnie . Nie szanujesz siebie, inni też nie będą Cię szanować.
-
KUNA TUMAK LEŚNY
- początkujący

Ja nie szanuję siebie dziwne, to że mierzę to do nowych warunków i w Nowy Rok i 3-4 stycznia i 6 stycznia i dzisiaj nie wynika że przez kogoś nie będę szanowany, mam świadomość ze jutro czy przez najbliższe 2 dni przyjdzie email o treści do dnia 00 stycznia godziny 14.50 mają być wprowadzone zmiany w drewnie z 2025 r. Po tym terminie jak zejdzie śnieg czyli wg prognoz ok. początek lutego zjadą się to sprawdzać zatem wolę robić to w czasie wolnym niż pisać wyjaśnienia w stylu że sztuka o długości 12,85 m ma mieć 12.87m w wyniku pomiarów nastąpiła pomyłka przy sporządzaniu ROD, i tak dalej. Najgorzej będzie s S2A i S2AP trzeba będzie sztucznie powiększyć masę drewna jak to wydać nie wiem.
Toć w piśmie z DGLP wyraźnie było napisane, że dla sortymentów stosowych nie trzeba robić SM...KUNA TUMAK LEŚNY pisze: niedziela 11 sty 2026, 19:56 Ja nie szanuję siebie dziwne, to że mierzę to do nowych warunków i w Nowy Rok i 3-4 stycznia i 6 stycznia i dzisiaj nie wynika że przez kogoś nie będę szanowany, mam świadomość ze jutro czy przez najbliższe 2 dni przyjdzie email o treści do dnia 00 stycznia godziny 14.50 mają być wprowadzone zmiany w drewnie z 2025 r. Po tym terminie jak zejdzie śnieg czyli wg prognoz ok. początek lutego zjadą się to sprawdzać zatem wolę robić to w czasie wolnym niż pisać wyjaśnienia w stylu że sztuka o długości 12,85 m ma mieć 12.87m w wyniku pomiarów nastąpiła pomyłka przy sporządzaniu ROD, i tak dalej. Najgorzej będzie s S2A i S2AP trzeba będzie sztucznie powiększyć masę drewna jak to wydać nie wiem.
Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy. (Mt 6,34)
A to już widzisz nie wszędzie chyba dotarło. My dostaliśmy polecenie wykonania SM...j24 pisze: niedziela 11 sty 2026, 19:59 Toć w piśmie z DGLP wyraźnie było napisane, że dla sortymentów stosowych nie trzeba robić SM...![]()
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
-
KUNA TUMAK LEŚNY
- początkujący

Trzeba napisać do Głosu Lasu niech ktoś poruszy ten problem bo nie wiadomo co robić i jak robić.
Nadleśnictwem zarządza jednoosobowo nadleśniczy, więc żadna genialna nie będzie mówiła jakie działania ma podejmować w swoim nadleśnictwie.
... myślę, że pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł i... oczywiście sraczce
... (VIA/RT) nie oznacza moich poglądów ani poparcia dla cytowanych treści...
"wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą" - marek aureliusz
"wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą" - marek aureliusz
- Blues Brothers
- dyrektor regionalny

Przy najbliższej kontroli inspektor zaciągnie raport o sporządzonych dokumentach w dni wolne.... Oj, się będzie działo.KUNA TUMAK LEŚNY pisze: niedziela 11 sty 2026, 19:56 Ja nie szanuję siebie dziwne, to że mierzę to do nowych warunków i w Nowy Rok i 3-4 stycznia i 6 stycznia i dzisiaj nie wynika że przez kogoś nie będę szanowany, mam świadomość ze ....
I pojawi się to na łamach tego poczytnego periodyku w kwietniu ...KUNA TUMAK LEŚNY pisze: niedziela 11 sty 2026, 20:23 Trzeba napisać do Głosu Lasu niech ktoś poruszy ten problem bo nie wiadomo co robić i jak robić.
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
-
tumanleśny
- dyrektor regionalny

A co i jak pisać?
Jak na razie wiadomo, że niezupełnie wiadomo.
Każdy inaczej, a pozostali jeszcze inaczej....
Jak na razie wiadomo, że niezupełnie wiadomo.
Każdy inaczej, a pozostali jeszcze inaczej....
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Wiadomo... Pismo Zn. spr.: ZM.802.2.2025, z 07 listopada 2025 r. , przesłane z DGLP, wyjaśnia co i jak...KUNA TUMAK LEŚNY pisze: niedziela 11 sty 2026, 20:23 Trzeba napisać do Głosu Lasu niech ktoś poruszy ten problem bo nie wiadomo co robić i jak robić.
Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy. (Mt 6,34)
-
tumanleśny
- dyrektor regionalny

No to skąd to zamieszanie,?
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
-
KUNA TUMAK LEŚNY
- początkujący

Nie sporządzam dokumentów w dni wolne od pracy wiem o tym raporcie i pilnuję tego wszystkie pomiary robię sobie na ROD książkowy taki zielony z Bedonia a wprowadzam w dni robocze, nawet jak odbieram w sobotę czy święto to zawsze na ROD książkowy a wprowadzam w dzień roboczy.
Jaki to ma sens, że się tak tylko dopytam ...?
- Blues Brothers
- dyrektor regionalny

Sensu nabierze, gdy przydarzy się wypadek w pracy.
Nie do wszystkich to dociera, choć pewnie nie byłby to wypadek przy pracy, skoro polazł w Nowy Rok, czy też w niedzielę ...
Niby jedna firma, ale niektóre regionalne to istny stan umysłu...