Jak się pozbyć szkodnika z podłogi

Szkodniki, pożyteczna fauna, profilaktyka i zwalczanie...

Moderator: Moderatorzy

MarcinPre
początkujący
początkujący
Kontakt:

Post autor: MarcinPre »

Zwalczanie wszelkiego typu szkodników drewna na własną rękę jest bardzo ciężkie i trudne. Sam miałem taki problem i zdecydowałem się na skorzystanie z usług firm, które świadczą tego typu usługi. I polecam to wszystkim.
Gocha-Trel
początkujący
początkujący

Re: Jak się pozbyć szkodnika z podłogi

Post autor: Gocha-Trel »

Jenny pisze: środa 01 lut 2012, 12:05 :beer:
-Stawiam , za podpowiedż..jak by tu sie nie wyzbyć powirzchni płaskiej w postaci podłogi zaatakowanej przez tego ,,leśnego ludzika,, jak narazie po latach na oczy widząc w jednej desce... Znaczy stwora nie widziałam , ino z lekka poddrążone korytarze, i dziurki...chyba bestia powietrzem chciała sie zachłysnąć... to ja go od dywan..
Czy koniecznie muszę rwać wszystkie dechy,tak jak podpowiadająmi znajomi... ?
Dotychczas chemii żadnej nie używalam, ale prosilam, tlumaczylam,mówiłam ., bosą stópką klaskałam, obcasikiem tupałam...nic, zero odzewu...
Jak przemówić ? :shock:

:x
Hej, post dość stary, ale mój problem aktualny identycznie jak u Ciebie .🙁
Ja z kolei szukam jakiegoś środka chemicznego który dałby mi możliwość samodzielnego ogarnięcia sprawy. Niestety firma dezynsekcji zaśpiewała tysiące, co w ogóle nie wchodzi w grę.
Znalazłam w necie środek Herkules z permetryna, ogólnie to sprawdziłam na małym fragmencie i po ppsiknieciu wyszły skubane robale brzuchem do góry. Więc działa! Ale aplikacja tego środka to istny koszmar. Więc szukam czegoś w tym guście ale z inną aplikacja (malowanie czy coś).
Wklejam link [... spam]
Proszę o info, będę wdzięczna! ❤️
Marek98
początkujący
początkujący

Re: Jak się pozbyć szkodnika z podłogi

Post autor: Marek98 »

Cześć😅 Wygląda na to, że masz do czynienia z uporczywym gościem… jeśli chemia do tej pory nie była używana, a „dywanowe negocjacje” nie działają, czasami naprawdę jedynym skutecznym sposobem jest wymiana uszkodzonych desek. Możesz spróbować też pułapek lub naturalnych repelentów, żeby go zniechęcić, ale nie zawsze da się go przemówić słowami 😉
ODPOWIEDZ