DGLP ZMIANY KADROWE

Awanse, dymisje, roszady kadrowe...

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Blues Brothers
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

Re: DGLP ZMIANY KADROWE

Post autor: Blues Brothers »

Będzie kolejny podsekretarz 😉
crocidura
nadleśniczy
nadleśniczy

Post autor: crocidura »

Chyba wykorzystano pismo Mikołaja w którym punktowano LP, tj. że DGLP nie wywiązało się z polecenia ustnego z 01.01.2025 powtórzonego pisemnie 10.01.2025 z promesą udzielenia szczegółowych danych jakie podano 17.03.2025 z terminem przedstawienia propozycji starolasów do 31.03.2025? (Strzelam daty bo nie jestem w temacie). A jak wiadomo za tematy przyrodnicze miał odpowiadać dyrektor Jaroszewicz.
kazekpisek
leśniczy
leśniczy

Post autor: kazekpisek »

Z listu DG do wszystkich pracowników można wysnuć wniosek ze jeszcze zostało 99 do redukcji
kazekpisek
Wiesław
nadleśniczy
nadleśniczy

Post autor: Wiesław »

Sten pisze: poniedziałek 03 lis 2025, 16:36 Po prostu wrócono do starego, sprawdzonego modelu o dwóch zastępcach ...
Adam Loret miał dwóch zastępców? :shock:
Bo to za jego czasów był stary sprawdzony model...
Awatar użytkownika
j24
Admin
Admin

Post autor: j24 »

Dzisiejszy list do mas leśnych to jedno - pewne ogólniki. A czy są już znane konkrety? Czytając nagłówek listu (tytuł maila) spodziewałem się załącznika...
Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy. (Mt 6,34)
Awatar użytkownika
Blues Brothers
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

Post autor: Blues Brothers »

Załącznik zobaczyli zainteresowani😉
Awatar użytkownika
j24
Admin
Admin

A dla pospólstwa ogólnikowe zapowiedzi... Niech żyje komunikacja wewnętrzna!
Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy. (Mt 6,34)
Awatar użytkownika
oMirek
leśniczy
leśniczy

Post autor: oMirek »

Derechcja żegna się z Biurem Prasowym. Czyżby także z rzeczniczką?
Martwe drewno (drzewo) to symbol zła i grzechu, nienawiści. Ks. Tomasz Duszkiewicz
Awatar użytkownika
j24
Admin
Admin

p64lan
początkujący
początkujący

Post autor: p64lan »

Awatar użytkownika
j24
Admin
Admin

Tymczasem na stronie DGLP, w zakładce kontakty, bez zmian... ciekawe, ile czasu zajmie ogarnięcie tematu i aktualizacja danych... :roll:
Ribes
początkujący
początkujący

Post autor: Ribes »

Gdyby nie fakt, że zmiany dotyczą zatrudnienia = wynagrodzenia = środków na spłatę kredytu, opłacenie rachunków i innych potrzeb, głównie dotyczących podstawy Piramidy Masłowa, to można by nawet powiedzieć, że a niech tam się redukują i zwalniają, nie moja sprawa. Niestety, rzecz się tyczy zatrudnienia = wynagrodzenia, czyli robi się poważnie, bo na jednym odwołanym/zwolnionym się nie skończy. Już są przesunięcia bez wiedzy i świadomego udziału zainteresowanych, prawdopodobnie będą redukcje. Kilka osób rozpoczęło zwolnienia lekarskie. Zobaczymy, co dalej i w jakim kierunku ten okręt będzie dryfował...
nick
początkujący
początkujący

Post autor: nick »

Tylko czy Ci co uciekli na zwolnienia do niedawna nie wysyłali innych na zielona trawkę ?
Ribes pisze: środa 05 lis 2025, 22:43 Gdyby nie fakt, że zmiany dotyczą zatrudnienia = wynagrodzenia = środków na spłatę kredytu, opłacenie rachunków i innych potrzeb, głównie dotyczących podstawy Piramidy Masłowa, to można by nawet powiedzieć, że a niech tam się redukują i zwalniają, nie moja sprawa. Niestety, rzecz się tyczy zatrudnienia = wynagrodzenia, czyli robi się poważnie, bo na jednym odwołanym/zwolnionym się nie skończy. Już są przesunięcia bez wiedzy i świadomego udziału zainteresowanych, prawdopodobnie będą redukcje. Kilka osób rozpoczęło zwolnienia lekarskie. Zobaczymy, co dalej i w jakim kierunku ten okręt będzie dryfował...
Ribes
początkujący
początkujący

Post autor: Ribes »

Nie, te osoby, które mam na myśli, nikomu krzywdy nie zrobiły, nikogo nie zwolniły. Same uciekają przed zwolnieniem. Inna optyka teraz nastała...
crocidura
nadleśniczy
nadleśniczy

Post autor: crocidura »

Byli na bezpiecznym etacie z umową o pracę. Przy likwidacji pionu i reorganizacji można wypowiedzieć umowę o pracę.

Czy szkodzili i czy odpowiednio pracowali nie wiem. Ale skoro nie wpisują się w działania akceptowane przez obecna władzę to podejrzewam że coś jest na rzeczy.
tumanleśny
nadleśniczy
nadleśniczy

Post autor: tumanleśny »

crocidura pisze: niedziela 09 lis 2025, 18:54 Byli na bezpiecznym etacie z umową o pracę. Przy likwidacji pionu i reorganizacji można wypowiedzieć umowę o pracę.

Czy szkodzili i czy odpowiednio pracowali nie wiem. Ale skoro nie wpisują się w działania akceptowane przez obecna władzę to podejrzewam że coś jest na rzeczy.
Pracę wypowiedzieć można każdemu.
Ale w przypadku likwidacji stanowiska pracy o ile się nie mylę przysługuje odszkodowanie.
Ciekawi mnie, czy takowe dostali pozbawieni pracy ze zlikwidowanego CILPu.
Ale chodzi o co inne.
Ciągle tu na forum były i są narzekania. Że góra się rozrasta. A jak ktoś chce z tym porządek zrobić to tym bardziej źle....
Osoby, broniące się przed zwolnieniami, zwolnieniami chorobowymi czy urlopami odsądzane były od czci i wiary....
Co się zmieniło?
Czyżby jak zwykle swój był swojszy?
A może bliższa ciału koszula?
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
m256
leśniczy
leśniczy

Post autor: m256 »

§ 34a PUZP.
Pracownikowi, z którym stosunek pracy został rozwiązany z przyczyn dotyczących zakładu pracy i który w dniu rozwiązania stosunku pracy:
a) spełnia warunki uprawniające do świadczenia przedemerytalnego - przysługuje jednorazowa dodatkowa odprawa pieniężna w wysokości 300% wynagrodzenia miesięcznego, obliczonego według zasad obowiązujących przy ustalaniu wynagrodzenia za urlop wypoczynkowy, z zastrzeżeniem ust. 2.
b) nie spełnia warunków uprawniających do świadczenia przedemerytalnego - emerytury lub renty z tytułu niezdolności do pracy przysługuje jednorazowa odprawa pieniężna w wysokości pięćdziesięciu tysięcy złotych, z zastrzeżeniem ust. 3-5.
Ostatnio kwota ta była aktualizowana w 2017 roku. Biorąc pod uwagę inflację, powinna wynosić obecnie 75.000.
sarenka1234
początkujący
początkujący

Post autor: sarenka1234 »

m256 pisze: niedziela 09 lis 2025, 23:04 § 34a PUZP.
Pracownikowi, z którym stosunek pracy został rozwiązany z przyczyn dotyczących zakładu pracy i który w dniu rozwiązania stosunku pracy:
a) spełnia warunki uprawniające do świadczenia przedemerytalnego - przysługuje jednorazowa dodatkowa odprawa pieniężna w wysokości 300% wynagrodzenia miesięcznego, obliczonego według zasad obowiązujących przy ustalaniu wynagrodzenia za urlop wypoczynkowy, z zastrzeżeniem ust. 2.
b) nie spełnia warunków uprawniających do świadczenia przedemerytalnego - emerytury lub renty z tytułu niezdolności do pracy przysługuje jednorazowa odprawa pieniężna w wysokości pięćdziesięciu tysięcy złotych, z zastrzeżeniem ust. 3-5.
Ostatnio kwota ta była aktualizowana w 2017 roku. Biorąc pod uwagę inflację, powinna wynosić obecnie 75.000.
Trzeba pamiętać o tych zastrzeżeniach. Raz, że trzeba przepracować 3 lata u pracodawcy, a każda jednostka LP to de facto inny pracodawca, a dwa, że biorąc te pieniądze trzeba się zobowoązać, że na jakis czas przestajesz pracować w LP.
tumanleśny
nadleśniczy
nadleśniczy

Post autor: tumanleśny »

Każda jednostka to niby inny pracodawca ale większość przejść jest na zasadzie porozumienia zakładów pracy więc ciągłość jest zachowana.....
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
sarenka1234
początkujący
początkujący

Post autor: sarenka1234 »

tumanleśny pisze: poniedziałek 10 lis 2025, 09:15 Każda jednostka to niby inny pracodawca ale większość przejść jest na zasadzie porozumienia zakładów pracy więc ciągłość jest zachowana.....
To chyba nie ma znaczenia. Ciągłość zatrudnienia jest zachowana, ale nie jest to brane pod uwagę w takich sytuacjach.
ODPOWIEDZ