Prawie emeryt
Moderator: Moderatorzy
Prawie emeryt
Wspominałem jakiś czas temu że kończę pracę w LP na rok przed nabyciem praw emerytalnych. Oczywiście straciłem odprawę i różne gratyfikacje. Minęło ponad 9 m-cy ,jestem bezrobotny i zastanawiam się jak znajdowałem czas na to by chodzić do pracy - trochę żartuję ale tak to wygląda. Odwiedzam w miarę regularnie moją leśną rodzinę, tęsknię ale to była dobra decyzja. Mocno Wam kibicuję by pracowało się godnie i bez zawirowań. Kto się zbliża do emerytury to coś poradzę - szukajcie pasji i sensu życia poza pracą, wtedy będzie można powiedzieć - warto doczekać emerytury. Dużo zdrowia i pokoju w sercu. Życzę błogosławieństwa Bożego.
uva uvam vivendo varia fit
-
tumanleśny
- nadleśniczy

Re: Prawie emeryt
I wzajemnie.
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Jako nieodległy emeryt, dziękuję, acz błogosławieństwo to nie dla mnie 
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
- Blues Brothers
- dyrektor regionalny

Nadal nie rozumiem dobrowolnego odejścia na rok przed emeryturą. Znam przypadek gdzie pewien pracownik po prostu był w pracy. Nie stawiano mu innych wymagań. Doczekał emerytury, odprawy, kupił osadę .....
Nie każde odejście dobrowone, jest dobrowolne ... W szczególności jak jest się w okresie chronionym ...
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
A dzięki. W Japonii jest takie zjawisko jak madogiwa-zoku. Ciekawe , choć bardzo japońskie...Ja rzeczywiście dobrowolnie, szczerze to stres który mnie w ostatnich latach zaatakował zaczął być niebezpieczny. Dlatego polecam tym co mają podobnie wziąć pół roku na poratowanie zdrowia. Dzięki temu mogłem jeszcze dwa lata popracować. Trzymajcie się dzielnie.
uva uvam vivendo varia fit
-
tumanleśny
- nadleśniczy

Dwa lata......
Niektórym nieco dłużej zostało.....
Dwa..........
Niektórym nieco dłużej zostało.....
Dwa..........
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.