Prawie emeryt

Możesz anonimowo zamieścić swój felieton, polemikę lub reportaż...

Moderator: Moderatorzy

Renifer
początkujący
początkujący

Prawie emeryt

Post autor: Renifer »

Wspominałem jakiś czas temu że kończę pracę w LP na rok przed nabyciem praw emerytalnych. Oczywiście straciłem odprawę i różne gratyfikacje. Minęło ponad 9 m-cy ,jestem bezrobotny i zastanawiam się jak znajdowałem czas na to by chodzić do pracy - trochę żartuję ale tak to wygląda. Odwiedzam w miarę regularnie moją leśną rodzinę, tęsknię ale to była dobra decyzja. Mocno Wam kibicuję by pracowało się godnie i bez zawirowań. Kto się zbliża do emerytury to coś poradzę - szukajcie pasji i sensu życia poza pracą, wtedy będzie można powiedzieć - warto doczekać emerytury. Dużo zdrowia i pokoju w sercu. Życzę błogosławieństwa Bożego.
uva uvam vivendo varia fit
tumanleśny
nadleśniczy
nadleśniczy

Re: Prawie emeryt

Post autor: tumanleśny »

I wzajemnie.
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Awatar użytkownika
Sten
prezydent
prezydent

Post autor: Sten »

Jako nieodległy emeryt, dziękuję, acz błogosławieństwo to nie dla mnie :beer:
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
Awatar użytkownika
Blues Brothers
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

Post autor: Blues Brothers »

Nadal nie rozumiem dobrowolnego odejścia na rok przed emeryturą. Znam przypadek gdzie pewien pracownik po prostu był w pracy. Nie stawiano mu innych wymagań. Doczekał emerytury, odprawy, kupił osadę .....
Awatar użytkownika
Sten
prezydent
prezydent

Post autor: Sten »

Nie każde odejście dobrowone, jest dobrowolne ... W szczególności jak jest się w okresie chronionym ...
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
Renifer
początkujący
początkujący

Post autor: Renifer »

A dzięki. W Japonii jest takie zjawisko jak madogiwa-zoku. Ciekawe , choć bardzo japońskie...Ja rzeczywiście dobrowolnie, szczerze to stres który mnie w ostatnich latach zaatakował zaczął być niebezpieczny. Dlatego polecam tym co mają podobnie wziąć pół roku na poratowanie zdrowia. Dzięki temu mogłem jeszcze dwa lata popracować. Trzymajcie się dzielnie.
uva uvam vivendo varia fit
tumanleśny
nadleśniczy
nadleśniczy

Post autor: tumanleśny »

Dwa lata......
Niektórym nieco dłużej zostało.....
Dwa..........
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
ODPOWIEDZ