Kącik niepoprawnych politycznie

Jak nic nie pasuje do innych, to umieść to tutaj...

Moderator: Moderatorzy

tumanleśny
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

Re: Kącik niepoprawnych politycznie

Post autor: tumanleśny »

A Ty tak lubisz niedopowiedzenia i szarady?
No to : * ******* ***** !
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Awatar użytkownika
j24
Admin
Admin

Post autor: j24 »

Bodnara już nie ma, ale bodnarowcy jeszcze zostali ...

https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... f,79cfc278
Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy. (Mt 6,34)
tumanleśny
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

To nie bodnarowcy.
To żurkowcy przecież.
Nie można ministra na samym początku działalności zasług pozbawiać....
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
bynajmniej
zastępca nadleśniczego
zastępca nadleśniczego

Post autor: bynajmniej »

To pisiory!
czterej policjanci zostali zatrzymani na oczach kolegów z komendy i sąsiadów, zakuci w kajdanki i doprowadzeni do prokuratury. Tam usłyszeli zarzuty przekroczenia uprawnień przy obezwładnianiu sprawcy głośnego zabójstwa na plebanii sprzed sześciu lat.
tumanleśny
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

Ale którzy?
tumanleśny
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

Czekam....
"Prezydent zapowiedział także, że "nie podpisze ustaw podnoszących podatki dla Polaków", a pierwszego dnia urzędowania złoży projekt ustawy obniżającej podstawową stawkę VAT z 23 proc. do 22 proc. Tego samego dnia chce także do Sejmu złożyć projekty ustaw dotyczące "PIT-u 0 proc. dla rodzin, które mają co najmniej dwoje dzieci", "korzyści z ulg prorodzinnych dla przedsiębiorców", "podwyższenia II progu podatkowego do 140 tys. zł", "likwidacji podatku Belki" oraz "sprawiedliwej waloryzacji emerytur".
Awatar użytkownika
Capricorn
Admin
Admin

Post autor: Capricorn »

Spoko, to czekam jeszcze na wniosek o obniżenie budżetu dla swej kancelarii o kilkadziesiąt procent, bo przecie oczywistym jest, że będzie chciał utrzymać, albo i zwiększyć nakłady na szkolnictwo lecznictwo i obronę...
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
Awatar użytkownika
góral bagienny
wiceminister
wiceminister

Post autor: góral bagienny »

Jeśli chodzi o te indywiduum to ja na nic nie czekam.
' :doh: P O E Z J A , G Ł U P K U ! ! ! :doh:
Wiesław
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

Post autor: Wiesław »

góral bagienny pisze: środa 06 sie 2025, 09:05 Jeśli chodzi o te indywiduum to ja na nic nie czekam.
I słusznie, bo "indywiduum" jest w rodzaju nijakim, więc w liczbie pojedynczej jest ono "to", nie "te"... 8)
Niektóre indywidua popełniają błędy... :wink:
Awatar użytkownika
góral bagienny
wiceminister
wiceminister

Tak, nawet AI (IA?) popełnia błędy (chyba?) a co dopiero bagienny. Jest kilka kwestii językowych nad którymi muszę z uwagą się pochylić.
Co nie zmienia w niczym meritumu.
Dałem dziesięć lat temu szansę Dudzie ale z niej nie skorzystał. Cha mu w de, odchodzi w swoim stylu pajaca-sługusa. Odczuwam ulgę.
Z pozostałych prezydentów (Jaruzela z tego grona wykluczam a priori) każdy w jakimś mniejszym lub większym stopniu, ale był przeze mnie akceptowany. I chłopek-roztropek, i ciaptak, i nawet młodszy bliźniak, a najbliższym miana męża stanu jest (o zgrozo!) komuch-pijaczyna. Ale toto, co właśnie przed Zgromadzeniem Narodowym bałaka, że tak krajem dalej rządzić nie można, to już od swojego prapoczątku zamiaru zawłaszczenia miana prezydenta jest dla mnie indywiduum bez śladu zdolności honorowej. Czyli już wiadomo, że choćby mu z wysiłku żyłka pękła to prezydentem wszystkich Polaków nie będzie, bo ja swojej polskości nie odrzucę tylko dlatego że połowa moich współobywateli w trakcie głosowania zachowała się nieodpowiedzialnie, żeby uniknąć terminu kretyńsko.
Jest wielce prawdopodobne, że ten szczwany cap to ostatni polski prezydent w moim życiu, co czyni mój stosunek do niego jeszcze ostrzejszym, a wspomnienie jego poprzedników przywodzi mi na myśl zjeżdżanie po pile.
Cóż, bycie Polakiem nie jest sztuką małą ani łatwą...
Awatar użytkownika
Capricorn
Admin
Admin

Post autor: Capricorn »

Proszę sie od capów odtentegować :x Cap może i ma pare kóz, ale ma na własny użytek, a nie na sprzedaż, czy tam inny wynajem na godziny...
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
tumanleśny
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

'Jest wielce prawdopodobne, że ten szczwany cap to ostatni polski prezydent w moim życiu,........"
Ale jak na razie prezydentem u nas można być tylko dwie kadencje.
Po 5 lat.
To albo kadencje trzeba wydłużyć, albo zwiększyć ilość kadencji, albo niepolskiego prezydenta wybrać....
Wiesz coś o tym?!
Awatar użytkownika
góral bagienny
wiceminister
wiceminister

Przepraszam wszystkie capy... :oops:
Zagalopowałem się. :(
Widocznie Kapitan Wagner miał rację... :cry:

tumanleśny
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

Awatar użytkownika
góral bagienny
wiceminister
wiceminister

To taki dowcip jest?
Bo jak tak to śmiej się pierwszy żeby było wiadomo!
tumanleśny
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

Nie wiem czy jest z czego się śmiać.
Spodobał mi się ten obrazek to pomyślałem sobie, że nie mogę być tak samolubny i zachować go tylko dla siebie.
A może ktoś wreszcie przy okazji zwróci uwagę na odpowiedzialność za słowa " przedstawicieli i reprezentantów " narodu?
Wiesław
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

Taka subiektywna analiza:
Wiesław
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

góral bagienny pisze: środa 06 sie 2025, 11:33 choćby mu z wysiłku żyłka pękła to prezydentem wszystkich Polaków nie będzie,
Mam tylko 2 drobne uwagi:
1) wedle art. 127 Konstytucji w drugiej turze prezydentem zostaje ten, kto otrzyma więcej niż połowę ważnie oddanych głosów, nie ten na którego zagłosuje Góral.
2) wedle art. 126 Konstytucji zostaje on Prezydentem Rzeczypospolitej Polskiej, nie wszystkich Polaków.

Więc masz prawo go nie trawić, ale wedle art. 83 Konstytucji masz obowiązek przestrzegania prawa Rzeczypospolitej Polskiej.
8)
Awatar użytkownika
góral bagienny
wiceminister
wiceminister

Cholernie zasadniczy starasz się bvć, Wiesławie.
Czy ja muszę pobierać u Ciebie lekcje konstytucjonalizmu? Bo nie wiem, że w konstytucji nie ma niczego o tym kto zostaje prezydentem? I na jakich zasadach?
Czy mam cytować tu kto i kiedy pieprzył o byciu prezydentem wszystkich Polaków?
Czy uważasz za swój obywatelski obowiązek przypomnieć mi jakie są moje konstytucyjne obowiązki?
Bardzo żałuję że nie ma zgodnego z prawem trybu w jakim mógłbym pozbawić tego żula stanowiska, że nie mogę spowodować jego impeachmentu, że przyszło mi żyć w państwie gdzie terminy PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ są przez dużą część obywateli bezrefleksyjnie łączone wątpliwą koniunkcją.
Starość, której walorów już powoli doświadczam, jest po to, żeby człowiekowi po okresie pełnej energii, dynamicznej egzystencji, odechciewało się oddychać, żeby nie protestował zażarcie że to jeszcze nie pora. Tyle miałem sukcesów, że pewnie trzeba mi dołożyć jeszcze i prezydentem abym uwierzył że już pora.
Boję się tylko, że przyjdzie mi jeszcze oglądać jak z nadętego męża opatrzności wyłazi bydle które w nim siedzi. Tak jak z zażenowaniem patrzyłem jak z poprzedniego męża opatrzności wyłaził palant.
A teraz czekam na lekcję co i na jakiej podstawie grozi mi za publiczne podważanie moralnych kompetencji i obrażanie słowami powszechnie uznawanymi za obelżywe Wybrańca Narodu...
Zapraszam państwa do TANGA!
Mrożkowego TANGA.
Wiesław
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

góral bagienny pisze: czwartek 07 sie 2025, 21:03 Czy mam cytować tu kto i kiedy pieprzył o byciu prezydentem wszystkich Polaków?
Jeśli Musisz - Cytuj.
Ale jeśli nie Musisz pieprzyć takich samych bzdur jak ci cytowani (o wszystkich Polakach) - to nie Pieprz... 8)
ODPOWIEDZ