Zarobki podleśniczego

Pieniądze nie tylko w lasach są ważne...

Moderator: Moderatorzy

goralniskopienny
początkujący
początkujący

Re: Zarobki podleśniczego

Post autor: goralniskopienny »

tumanleśny pisze: środa 09 sie 2023, 06:29 Jakiej administracji?
Tego forum 🤣
tumanleśny
nadleśniczy
nadleśniczy

Post autor: tumanleśny »

O !
A myślałem, że akurat ONI do interesu dokładają.
A tu patrzcie ludziska....
Oj,oj....
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Awatar użytkownika
Piotrek
VIP
Kontakt:

Post autor: Piotrek »

Mnie wspiera ZUS i wyborcze pomysły Jarosława. :prosze:
:lol: rotfl :placze:
Poezja to opisanie uczuć słowami, a świata - uczuciami.
***Unless otherwise stated, my posts are my opinion, not official***
No trees were killed to send this message, however, a large number of electrons were terribly inconvenienced.

Awatar użytkownika
Blues Brothers
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

Re: Zarobki : księgowość,administracja

Post autor: Blues Brothers »

KROPELKA123 pisze: wtorek 08 sie 2023, 22:24 Witam
Wiem, ze tutaj inny temat ale mam pytanie czy ktoś sie orientuje jakie zarobki w administracji bądź księgowości na start?
A dobrze znasz nadleśniczego lub GK 🤔
KROPELKA123
początkujący
początkujący

Post autor: KROPELKA123 »

Czyli ma to znaczenie ? Chodzi mi o to czy jest jakies minimum , jakaś stawka wyjściowa ?
Awatar użytkownika
Blues Brothers
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

Przyjmij na początek pensję minimalną 3600+deputat. Później będzie tylko lepiej😁, będą premie, nagrody , trzynastki, awanse....
podleśniczy3klasy
początkujący
początkujący

Post autor: podleśniczy3klasy »

W LP nic nie jest normalne. RDLP gdzie pozyskuje się najwięcej w Polsce zarabia się najmniej a tam gdzie RDLP jest nie dochodowa zarabia się najwięcej. Więc powiem O znajomych z RDLP Szczecinek, Jedno z nadleśnictw zarabiających najwięcej na przestrzenni 20 lat. Zawsze w pierwszej 50 nadleśnictw w polsce. Pozyskanie w tym nadleśnictwie nigdy nie spadło poniżej 100tys m3 rocznie. Zarobki na dzień dzisiejszy.
Podleśniczy 2 lata pracy 3500zł +deputat
Podleśnuiczy 13lat pracy 4400zł+deputat
Podleśniczy 30 lat pracy 5200zł+deputat
Podleśniczy 43lata pracy +prowadzi BHP +deputat 5600zł.
wartość Netto.
goralptopolityka
początkujący
początkujący

Post autor: goralptopolityka »

Ale czuję się zmotywowany. Pracuje 15 lat w LP jestem po studiach leśnych (choć to chyba nie ma znaczenia) dziś zarabiam 4600zł. Na rękę plus deputat. Nie ma żadnych pożyczek ani nic. Przelicznik 3,37.
Teraz dowalili mi ZASTĘPSTWO ZA LEŚNICZEGO który narazie jest na L4 a potem idzie na półroczne. Nie dość że nigdy nikt mnie nie szkolił w robieniu planów na następny rok to jeszcze jestem sam. A dodali 40% podstawy czyli jakieś 600zł netto do póki leśniczy na L4.
Pozyskanie 8tys m3 czyli wyjątkowo mało jak na nas.
Teraz przyjęli po technikum starzystkę na podleśniczego i ma 4800 na rękę czyli więcej na start niż ja bo ma 21lat.

Dojazd do leśnictwa 30 km w jedną stronę i prawie darmowe dyżury p-poż 40 dni w roku za całe 34zł za cały dzień dyżurowania. Czyli w dzień wolny od pracy to jest 2,9zł za 1h dyżuru jak w 1994 roku.
Gdyby ktoś mnie przyjął na stróża dziennego za 4800zł to bym zostawił LP. Ile można tak pracować?
Awatar użytkownika
Blues Brothers
dyrektor regionalny
dyrektor regionalny

goralptopolityka pisze: sobota 10 maja 2025, 14:58 Ale czuję się zmotywowany. Pracuje 15 lat w LP jestem po studiach....
Teraz przyjęli po technikóm starzystkę na podleśniczego i ma 4800 na rękę czyli więcej na start niż ja
Nie morzesz być po stódiah, to raz.
Dwa, co robiłeś przez 15 lat? Leśniczy Cię do biura nie wpuszczał?
goralptopolityka
początkujący
początkujący

Dokładnie leśniczy mnie do kancelarii nie wpuszczał. Byłem tam średnio raz na 2 miesiące. Klucze dostałem od niego w zeszłym tygodniu od kancelarii. Gdy mu mówiłem żeby mnie czegoś nauczył to mówił że później bo ma mnóstwo roboty. W nadleśnictwie oficjalnie tego nie zgłaszałem aby nie psuć atmosfery między nami. Gość jest bardzo specyficzny i ma mnóstwo lęków. Teraz ma L4 od psychiatry.
Dlaczego nie mogę być po studiach?
goralptopolityka
początkujący
początkujący

Jeśli myślisz że nie mogę być po studiach państwowych leśnych bo robię błędy w pisowni to powiem że na studiach tego nie sprawdzają czy robisz błędy ort.
Najgorzej się też nie uczyłem ale najlepiej też nie. Zaczynałem od przelicznika 2,6 na podleśniczym czyli najmniej w tabeli, to było około 2500zł na rękę. Podwyżka u nas jest co 0.2 punkt. I nie zawsze co 3 lata ją dostaniesz. Czasem tylko na tytule. Jeden z leśniczych nie dostawał podwyżki przez 10 lat. Ale gość był wyjątkowo marnym leśniczy. Chlał i nawet maila nie potrafił napisać. Pracuje do tej pory tylko że na podleśniczym dopiero od 5 lat.
Żaden podleśniczy ani leśniczy nie przechodzi na emeryturę z najwyższym przelicznikiem. Ostatnio pytałem się podleśniczego po studiach który za rok przechodzi na emeryturę (41 lat pracy w LP) ile ma na rękę powiedział że 5400zł. Jedna leśniczy na która za kilka miesięcy przechodzi na emeryturę to powiedziała że dostając co 3 lata podwyżkę o 0,2 punkt musiała by pracować do 80 roku życia aby mieć maksymalny przelicznik.
Awatar użytkownika
Sten
prezydent
prezydent

Post autor: Sten »

goralptopolityka pisze: sobota 10 maja 2025, 15:16
Dlaczego nie mogę być po studiach?
Bo piszesz, jakbyś ledwo wieczorową podstawówkę skończył ...
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
dzikikasztan
początkujący
początkujący

Post autor: dzikikasztan »

"Najgorzej się też nie uczyłem ale najlepiej też nie" - typowy absolwent państwowej uczelni.
Dobra rada zupełnie szczera. Gdy na horyzoncie pojawi się słowo awans(przejęcie leśnictwa) lub przejście do biura to zostań tam gdzie jesteś. W innym wypadku zrobisz sobie okrutna krzywdę.
Franek1
początkujący
początkujący

Post autor: Franek1 »

Mam pytanie, ale nie o podleśniczego a Nadleśniczego, jaki dostaje przelicznik tak +-. jak zostaje ktoś awans na Nadleśniczego?
ODPOWIEDZ