Co ty nie wiesz? To ze wskazania Wojciecha A., obecny nadleśniczy był za czasów Wojciech A.(gdy był nadlesniczym w Wołowie) jego sekretarzem. A teraz no cóż nie trzeba się zbyt wysilać by poskładać fakty. Wystarczy odrobinę interesować się polityką....
ZMIANY W RDLP WROCŁAW
Moderator: Moderatorzy
-
- początkujący
Re: ZMIANY W RDLP WROCŁAW
-
- początkujący
A co z umową najmu fortu Jakubikowice? Bo chyba już dwa lata minęły? Koledzy, koledze wsparciem;).
Jeżeli dobrze się rozglądniecie to się okaże że jeszcze kilku kierowników może być popleczniakmi ugrupowania rządzącego poprzednio w LP na Dolnym Śląsku. Reprezentują oni dzisiaj ugrupowanie które rządzi naszym ministerstwem.( osobiście bądź przez koligacje rodzinne). Taka praktyka- zmienić ugrupowanie. I cóż można z tym zrobić.NocnyMarek pisze: ↑niedziela 12 sty 2025, 13:11Co ty nie wiesz? To ze wskazania Wojciecha A., obecny nadleśniczy był za czasów Wojciech A.(gdy był nadlesniczym w Wołowie) jego sekretarzem. A teraz no cóż nie trzeba się zbyt wysilać by poskładać fakty. Wystarczy odrobinę interesować się polityką....
-
- nadleśniczy
Hej, hej.......
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
- góral bagienny
- wiceminister
Tumanie nie bądź idiotą!
Nie budź licha ...
Nie budź licha ...
'
P O E Z J A , G Ł U P K U ! ! ! 

Licho nie śpi

Od wielu lat przyglądam się polityce jaka jest uprawiana w naszej organizacji i cały czas przewija się ten sam temat. Bo ten został powołany przez tego dyrektora z partii X a ten znowu przez dyrektora z partii Y. Ten awansował na nadleśniczego ze stanowiska inżyniera nadzoru a tamten ze stanowiska podleśniczego. Nic przez ostatnie 25-30 lat nie zostało zrobione w kwestii procedury wyboru kadry na stanowiska kierownicze. O czym to świadczy? Temat zostawiam do przemyśleń
Raz Tutsi górą a raz Hutu ! Istna Rwanda ! Tak jeszcze ze dwa razy wybory i braknie leśników do wyrżnięcia !
Patrząc na powołania to nic poza partiami się nie zmieniło, no może jeszcze układ sił w ZZ. Więc Rutas ma rację. Wróciliśmy do dawnego sloganu ,, nie matura a chęć szczera....." , bo myślący nie są potrzebni.
-
- zastępca nadleśniczego
A kiedy było inaczej ?Wróciliśmy do dawnego sloganu ,, nie matura a chęć szczera....." , bo myślący nie są potrzebni.
-
- nadleśniczy
Ale teraz miało być inaczej....
Czyż nie???
Czyż nie???
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKATOR i TROLLforumowy.
-
- zastępca nadleśniczego
I jest inaczej
Nie było , nie jest i nie będzie. Zawsze będzie ta jedna, właściwa Polska Zjednoczona Partia Chęcioszczerowców i Właściwiewiedzących.
Podobno szykują się zmiany kadrowe w naszej dyrekcji.
Będą pozbywać się przedemerytalnych spadachroniarzy i ujograjców z VIPowskimi pensjami, którzy na zwolnieniach postanowili przewieźć swoje ostatnie miesiące w LP na grzbiecie zapierdalających na nich terenowych frajerów?
- kukaburra
- dyrektor regionalny
Ile Ty lat w LP pracujesz ?

"...A najdzielniej biją króle,
A najgęściej giną chłopy..."
I am not altogether on anybody’s side, because nobody is altogether on my side - Treebeard
Z prawdą jest jak z d... Każdy ma inną i każdy ma swoją... I nie każdy powinien ją pokazywać
Z prawdą jest jak z d... Każdy ma inną i każdy ma swoją... I nie każdy powinien ją pokazywać

Naprawdę idą duże zmiany. Spokojnie jest to nie uniknione. Nocny marek masz rację co do Wołowa.
-
- początkujący
Taaa.... Emerytura to przywilej nie obowiązek. Nikt w wieku emerytalnym bez swojej zgody wypowiedzenia nie dostanie. Trzeba byc naiwnym żeby myśleć ,że ktoś zrezygnuje z fajnej pensji. Zmiany? Owszem. Redukcja leśniczy/podleśniczy może dołożą i połączą stanowiska specjalisty w nadleśnictwie. Tyle i tylko tyle.
-
- nadleśniczy
Idą i dojść nie mogą.....
A poza tym zależy o jakie zmiany chodzi.
Bo jeśli o personalne to.....