Dzisiaj SILP po przerwie serwisowej znowu działał
MOTORY
Moderator: Moderatorzy
- Blues Brothers
- dyrektor regionalny
Re: MOTORY
Przypominam nieśmiało, że dziś jest niedziela ...
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
- Blues Brothers
- dyrektor regionalny
Próbowałem z tym skończyć, ale jestem za mientki
PS
Chciałem w piątek po godzinach, ale już było zablokowane.
PS
Chciałem w piątek po godzinach, ale już było zablokowane.
Właśnie dlatego działał...

"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin

"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
- Blues Brothers
- dyrektor regionalny
Można i tak ...:
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/okolice/ko ... -st8375658Jechali motocyklem z koszem, zahaczyli o słup
- góral bagienny
- wiceminister
Na słupy ...?
- góral bagienny
- wiceminister
... słupy są do słupowania
... (VIA/RT) nie oznacza moich poglądów ani poparcia dla cytowanych treści...
"wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą" - marek aureliusz
"wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą" - marek aureliusz
A temu znowu pieszczoty w głowie niczym Azji Tuchajbejowiczowi...

"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
- góral bagienny
- wiceminister
Prędzej beka ... 

- góral bagienny
- wiceminister
Pierwsza przejażdżka Kiziorkiem po zimie - na basen w Lesku, czyli 2x 35 km. Nie 70, ale właśnie 2x35.
Jazda w tę była czym innym niż jazda z powrotem.
W tę słoneczko, flauta, 21C, słowem-bajko ty moja! Z powrotem zaś siąpawica coraz ostrzejsza, powiewy coraz dokuczliwsze, a temperatura spadła do 15C.
Ubrałem się w to, co pierwsze w szafie znalazłem. Kurtka tekstylna z dwoma podpinkami, Spodnie letnie (dżins kewlarowy, bez żadnych ocieplaczy), rękawiczki letnie z poobcinanymi końcówkami palców, kask bez założonego pinlocka.
I cóż się okazało? Że jazda z powrotem była dla mnie przyjemniejsza! Jedynie braku tego pinlocka żałowałem. Jak to w czasie deszczu zwykle bywa przyłbica zaparowywała wkurzająco i musiałem ją podnieść o opuścić blendę. Deszcz siekł mnie po ustach i brodzie.
Spodnie były teoretycznie najbardziej newralgicznym punktem ubioru, ale przecież jechałem na skuterze, maszynce szczególnie dbającej o nogi jeźdźca. I pomimo sporego opadu dojechałem w wystarczającym komforcie, spodnie były ledwie wilgotne, i to jedynie na udach.
Kurtka miała założone dwie podpinki, membranę i ocieplenie, więc było bardziej przyjemnie niż podczas jazdy na basen, gdzie się ciut zapociłem. Rękawiczki były całkiem do innej bajki (w kufrze miałem trzy pary lepszych!) ale dojechałem bez bólu, bo owiewki przy rączkach dużo dają.
Tak jak i wysoka szyba.
Słowem - było nieźle jak na taki deszcz. Miałem w kufrze deszczówki, ale kto by tam zakładał deszczówki na 30 km!
Mój sezon motocyklowy uważam za otwarty!
Jazda w tę była czym innym niż jazda z powrotem.
W tę słoneczko, flauta, 21C, słowem-bajko ty moja! Z powrotem zaś siąpawica coraz ostrzejsza, powiewy coraz dokuczliwsze, a temperatura spadła do 15C.
Ubrałem się w to, co pierwsze w szafie znalazłem. Kurtka tekstylna z dwoma podpinkami, Spodnie letnie (dżins kewlarowy, bez żadnych ocieplaczy), rękawiczki letnie z poobcinanymi końcówkami palców, kask bez założonego pinlocka.
I cóż się okazało? Że jazda z powrotem była dla mnie przyjemniejsza! Jedynie braku tego pinlocka żałowałem. Jak to w czasie deszczu zwykle bywa przyłbica zaparowywała wkurzająco i musiałem ją podnieść o opuścić blendę. Deszcz siekł mnie po ustach i brodzie.
Spodnie były teoretycznie najbardziej newralgicznym punktem ubioru, ale przecież jechałem na skuterze, maszynce szczególnie dbającej o nogi jeźdźca. I pomimo sporego opadu dojechałem w wystarczającym komforcie, spodnie były ledwie wilgotne, i to jedynie na udach.
Kurtka miała założone dwie podpinki, membranę i ocieplenie, więc było bardziej przyjemnie niż podczas jazdy na basen, gdzie się ciut zapociłem. Rękawiczki były całkiem do innej bajki (w kufrze miałem trzy pary lepszych!) ale dojechałem bez bólu, bo owiewki przy rączkach dużo dają.
Tak jak i wysoka szyba.
Słowem - było nieźle jak na taki deszcz. Miałem w kufrze deszczówki, ale kto by tam zakładał deszczówki na 30 km!
Mój sezon motocyklowy uważam za otwarty!
'
P O E Z J A , G Ł U P K U ! ! ! 

- góral bagienny
- wiceminister
No to i tutaj spróbuję się zareklamować.
https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quad ... rPublish=1
https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quad ... rPublish=1
'
P O E Z J A , G Ł U P K U ! ! ! 

22 czerwca minie pięć lat, jak stałeś się szczęśliwym posiadaczem tej jamaszki ... a ja nim być przestałem ...
- góral bagienny
- wiceminister
Zdrowia już nie mam do motoru ...
- góral bagienny
- wiceminister