Technikum leśne Tuchola

Technikum, liceum profilowane, studia leśne i przyrodnicze...

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Paulina90
początkujący
początkujący

Technikum leśne Tuchola

Post autor: Paulina90 »

Hej.
Mój syn ma straszne parcie na Technikum lesne w Tucholi. Ja jednak zastanawiam się, czy trzeba być prymusem, żeby się tam dostać i jakoś utrzymać? Może są tu rodzice, których dzieci poszły rok temu i powiedzą coś na temat punktow ?
mosor
początkujący
początkujący

Re: Technikum leśne Tuchola

Post autor: mosor »

ja akurat do innego technikum lesnego chodzę, szczerze nie trzeba być prymusem by się odnaleźć w szkole leśnej, do mojej szkoły dostali się uczniowie z 60 punktami, nie było dużo chętnych. na luzie się przejdzie, samo technikum jest łatwe i szczerze polecam chłopakowi, tylko szkoda, że akurat Tuchola...
Awatar użytkownika
Argon2
podleśniczy
podleśniczy

Re: Technikum leśne Tuchola

Post autor: Argon2 »

mosor pisze: poniedziałek 05 maja 2025, 18:23 ja akurat do innego technikum lesnego chodzę, szczerze nie trzeba być prymusem by się odnaleźć w szkole leśnej, do mojej szkoły dostali się uczniowie z 60 punktami, nie było dużo chętnych. na luzie się przejdzie, samo technikum jest łatwe i szczerze polecam chłopakowi, tylko szkoda, że akurat Tuchola...
Dlaczego szkoda? Bardzo dobrze, że Tuchola. Tu masz ranking Perspektyw 2024:
https://2024.technika.perspektywy.pl/20 ... -technikow
Technikum Leśne w Tucholi - 30 miejsce wśród wszystkich techników w Polsce (złota tarcza), najwyżej ocenione spośród wszystkich techników leśnych, następne z kolei TL w Białowieży zajęło 76 miejsce (złota tarcza), TL Zagnańsk 89 miejsce (złota tarcza), 107 miejsce TL Brynek (srebrna tarcza) itd.
"Czasami mam wrażenie, że przeciętny Polak uważa, że jak jego sąsiad złamie nogę, to jemu się będzie lepiej chodzić". Kayah
ODPOWIEDZ