Quad / ATV Polaris Sportsman 570 - opinie, porady na co zwrócić uwagę, polecajki

Samochody terenowe, testy, opinie, informacje...

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Effi
początkujący
początkujący

Quad / ATV Polaris Sportsman 570 - opinie, porady na co zwrócić uwagę, polecajki

Post autor: Effi »

Czołem!

Rozglądam się w ostatnim czasie za czterokołowcem do nieprzesadnej jazdy terenowej. Bez zbędnego upalania, topienia itp. akcji w terenie.
Quad ma w głównej mierze służyć do jazdy rekreacyjnej po gruntowych drogach oraz okazjonalnie chciałbym go wykorzystywać do pracy, aby dojechać w trudniej dostępne czeluści lasu. Na ten moment upatrzyłem sobie Polarisa Sportsman 570, jako głównego kandydata. Stąd rodzą się u mnie pewne pytania dotyczące jego praktyczności przy tej w sumie niewielkiej pojemności. Kolejne pytania to: skupić się głównie na wyborze nowego (lub też z wyprzedaży rocznika) Polarisa, czy szukanie na rynku wtórnym też ma sens? Jeśli rynek wtórny to jakie roczniki? Na co zwrócić uwagę i co sprawdzić przy zakupie używanego? No i równie ważna kwestia - czy Waszym zdaniem są inne marki i modele ATV, które są bardziej warte uwagi w podobnym budżecie co w/w. Polaris. Np. Kymco, CF Moto, ARCTIC CAT lub inne?

Pozdrawiam wszystkich czytających i tych chcących podzielić się swoimi opiniami. :)
bobek2117
początkujący
początkujący

Re: Quad / ATV Polaris Sportsman 570 - opinie, porady na co zwrócić uwagę, polecajki

Post autor: bobek2117 »

Polarisa zdecydowanie odradzam. Przednie zawieszenie działa bardzo słabo a kosztuje krocie. Polecam iść w sprawdzone modele Yamahy lub Suzuki.
Effi
początkujący
początkujący

Re: Quad / ATV Polaris Sportsman 570 - opinie, porady na co zwrócić uwagę, polecajki

Post autor: Effi »

bobek2117 pisze: poniedziałek 21 kwie 2025, 17:55 Polarisa zdecydowanie odradzam. Przednie zawieszenie działa bardzo słabo a kosztuje krocie. Polecam iść w sprawdzone modele Yamahy lub Suzuki.
Dzięki za odpowiedź i opinię o polarisie. A te sprawdzone modele z gamy Suzuki to jakie konkretnie? Przykładowo Kingquad? Bo z Yamahy to się domyślam, że chodzi o Grizzly.
ODPOWIEDZ