Nowi NADLEŚNICZOWIE w nadleśnictwach RDLP Radom.
Moderator: Moderatorzy
Re: Nowi NADLEŚNICZOWIE w nadleśnictwach RDLP Radom.
Radom i Radoszyce - Tak.
Stąporków - Nie.
Stąporków - Nie.
"Ja cię nie mogę" - J.K.
W Radomiu ćwierkają że Nadleśniczym ma być Pan Ożóg...
-
- początkujący
Ten Naczelniczek...?W Radomiu ćwierkają że Nadleśniczym ma być Pan Ożóg...
https://www.lasy.gov.pl/pl/pro/informac ... -obszarach
" ... W odniesieniu do działań skutkujących nieuzasadnioną ingerencją w środowisko wodne doliny Rzeki Małej w Nadleśnictwie Chojnów oraz realizacją prac w wydzieleniach objętych moratorium na terenie Nadleśnictwa Suchedniów, Regionalni Dyrektorzy Lasów Państwowych odpowiednio: w Warszawie i Radomiu podjęli decyzję o odwołaniu obydwu nadleśniczych odpowiedzialnych za zarządzanie tymi obszarami. ..."
Na stronie RDLP w Radomiu nic o odwołaniu nie wspomniano. Na stronie Nadleśnictwa Suchedniów na dziś nadleśniczego brak.
" ... W odniesieniu do działań skutkujących nieuzasadnioną ingerencją w środowisko wodne doliny Rzeki Małej w Nadleśnictwie Chojnów oraz realizacją prac w wydzieleniach objętych moratorium na terenie Nadleśnictwa Suchedniów, Regionalni Dyrektorzy Lasów Państwowych odpowiednio: w Warszawie i Radomiu podjęli decyzję o odwołaniu obydwu nadleśniczych odpowiedzialnych za zarządzanie tymi obszarami. ..."
Na stronie RDLP w Radomiu nic o odwołaniu nie wspomniano. Na stronie Nadleśnictwa Suchedniów na dziś nadleśniczego brak.
Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy. (Mt 6,34)
Powiem , że jeśli to prawda (a trudno dyskutować z oświadczeniem DGLP po zebraniu danych) to jest to dla mnie dowodem na zupełny brak profesjonalizmu w LP (nie koniecznie tych odwoływanych nadleśniczych).
Nie rozumiem dlaczego mimo zauważenia, że źródłem błędu była informacja z DGLP wobec winnego zastosowano jedynie karę porządkową. Niedbalstwo lub omyłka spowodowało doprowadzenie do przekreślenia kariery byłych już nadleśniczych. Wiąże się z kompletnym brakiem zaufania służb terenowych wobez informacji DGLP. Zagubiono również czynnik pośredniczenia RDLP w przekazaniu informacji i nadzorze nad właściwym stosowaniem jej.
Jest to dowodem na zupełne nieprzygotowanie leśnej drabinki informacyjnej do przekazywania poleceń, lub olewactwa poszczególnych stanowisk.
Nie rozumiem dlaczego mimo zauważenia, że źródłem błędu była informacja z DGLP wobec winnego zastosowano jedynie karę porządkową. Niedbalstwo lub omyłka spowodowało doprowadzenie do przekreślenia kariery byłych już nadleśniczych. Wiąże się z kompletnym brakiem zaufania służb terenowych wobez informacji DGLP. Zagubiono również czynnik pośredniczenia RDLP w przekazaniu informacji i nadzorze nad właściwym stosowaniem jej.
Jest to dowodem na zupełne nieprzygotowanie leśnej drabinki informacyjnej do przekazywania poleceń, lub olewactwa poszczególnych stanowisk.
Bo LP to idealna struktura feudalna.crocidura pisze: ↑wtorek 04 mar 2025, 20:50 Powiem , że jeśli to prawda (a trudno dyskutować z oświadczeniem DGLP po zebraniu danych) to jest to dla mnie dowodem na zupełny brak profesjonalizmu w LP (nie koniecznie tych odwoływanych nadleśniczych).
Nie rozumiem dlaczego mimo zauważenia, że źródłem błędu była informacja z DGLP wobec winnego zastosowano jedynie karę porządkową.
Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy. (Mt 6,34)
A takie pytanie na czasie - czy resztą Polski pielęgnuje olesy i prowadzi na nich rębnie?
Jeśli wydzielenie na BDL jest w wyłączeniach, to nic tam nie robimy. Nawet CP, nie wspominając nawet o trzebieżach, czy rębniach.
https://echodnia.eu/swietokrzyskie/nadl ... 1-19081367
Wczoraj tę informację potwierdziła lokalna prasa. To już chyba drugi nadleśniczy z tego nadleśnictwa, który "zadardł" z Pracownią....
-
- zastępca nadleśniczego
Jak ktoś zgadza się na bycie nadleśniczym to zgadza się na przestrzeganie obowiązujących zarządzeń przełożonego.
-
- nadleśniczy
Co prawda, to prawda.
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj PROWOKTORi TROLLforumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Tylko z informacji podanych na stronie nadleśnictwa Choinów i Rdlp Radom już tak 0-1 to nie wygląda.
No ale Wyborcza i różne NGO-sy mają teraz największą władze.
No ale Wyborcza i różne NGO-sy mają teraz największą władze.
Nie do końca - bo jeśłi polecenia przełożonego są sprzeczne z prawem ...bynajmniej pisze: ↑środa 05 mar 2025, 09:16 Jak ktoś zgadza się na bycie nadleśniczym to zgadza się na przestrzeganie obowiązujących zarządzeń przełożonego.
-
- zastępca nadleśniczego
O tym jest napisane w regulaminie.nick pisze: ↑środa 12 mar 2025, 19:44Nie do końca - bo jeśłi polecenia przełożonego są sprzeczne z prawem ...bynajmniej pisze: ↑środa 05 mar 2025, 09:16 Jak ktoś zgadza się na bycie nadleśniczym to zgadza się na przestrzeganie obowiązujących zarządzeń przełożonego.
A może to regionalny zawinił ?
A nadleśniczy poleciał.