Witam wszystkich serdecznie,
mam takie pytanie:
Jak wygląda temat budowy czatowni przeznaczonej do fotografii przyrodniczej?
Jakie i czy są przepisy normujące ten temat? Podrzućcie może jakieś linki do aktów prawnych...
Czy i do kogo muszę zwrócić się o zgodę?
Od dłuższego czasu fotografuję przyrodę w okolicach Spalskiego Parku Krajobrazewgo, gdzie jest sporo tematów do zdjęć, od saren, jeleni, wilków,
jak i ptaków drapieżnych.
Odkryłem fajne miejsce, sporą polane w lesie, gdzie praktycznie codziennie można spotkać te piękne stworzenia, niestety bez dobrego ukrycia szanse na dobre fotografie są niewielkie. Do miejsca muszę dojść ponad 3 km od miejsca gdzie mogę zostawić legalnie pojazd, tak więc ilość sprzętu fotograficznego w tym jakiś namiot czy przenośna czatownia musi zostać ograniczona.
Chciałbym stworzyć stałą czatownie, niewielką, na jedną osobę, gdzie mógłbym wejść w nocy i spokojnie poczekać.
Cztery drewniane paliki wbite w ziemie, kilka desek, coś na dach przeciwdeszczowego. Zamaskować tym co natura dała.
Z góry dziękuje za pomoc.
Budowa jednoosobowej czatowni przeznaczonej do fotografii przyrodniczej a przepisy.
Moderator: Moderatorzy
-
- początkujący
- Kuna lesna
- zastępca nadleśniczego
Re: Budowa jednoosobowej czatowni przeznaczonej do fotografii przyrodniczej a przepisy.
Daj na priv pogadamy .