Staż - informacje

Technikum, liceum profilowane, studia leśne i przyrodnicze...

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Bórmieszanyświerzy
początkujący
początkujący

Staż - informacje

Post autor: Bórmieszanyświerzy »

Witam,
Jestem w ostatniej klasie TL i zacząłem interesować się stażem rocznym po szkole. Mam do niego kilka pytań, a mianowicie:
-od kiedy zaczyna się staż? Czy zawsze jest to od października czy da się szybciej?
-jak wygląda staż? Czy jesteś tylko w jednym leśnictwie cały czas czy w różnych podczas trwania stażu?
-Ile obecnie wynosi wynagrodzenie stażysty? Wiem, że jest to najniższe stanowisko i nie liczę na nie wiadomo jakie kokosy, ale ile tak mniej więcej wynosi. Czy da radę się z tego utrzymać?

Dziękuję z góry za odpowiedzi oraz życzę miłego dnia/nocy :)
Awatar użytkownika
Sten
prezydent
prezydent

Re: Staż - informacje

Post autor: Sten »

Przejrzyj forum. Jest wiele wątków na ten temat. A informacji o terminach stażu szukaj na stronach poszczególnych regionalnych dyrekcji LP.
"Jak tam było, tak tam było, zawsze jakoś było. Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś nie było."
Beer-o-pedia - Encyklopedia piwa
szalonasarenka95
początkujący
początkujący

Post autor: szalonasarenka95 »

Ja staż zaczynam w grudniu rok temu, ale wiem że też w listopadzie zaczynają , może to zależy od dyrekcji , wynagrodzenie niby minimalne ale potem jakieś wyrównanie było czy tam na punkcie podwyzka coś takiego była . To zależy jak się dogadasz z nadleśniczym, ja byłam na jednym leśnictwie gdyż nadleśnictwo duże więc poprosiłam o leśnictwo najbliżej miejsca zamieszkania. Staż fajny, szkoda że pracy po nim brak ( chyba że ktoś ma znajomości to bez problemu ). Ja niestety kończę staż i do widzenia :)
szalonasarenka95
początkujący
początkujący

Post autor: szalonasarenka95 »

Czy się utrzymać, zależy czy wynajmujesz mieszkanie i masz rodzinę ;)
quaral
początkujący
początkujący

Post autor: quaral »

W tamtym roku widziałem, że ludzie zaczynali staż w lutym. Wcześniej niż październik raczej nie ma opcji, bo większość rdlp ogłasza nabory jakoś w lipcu, z możliwością składania dokumentów do końca września.
ZielarkaMZ
początkujący
początkujący

Post autor: ZielarkaMZ »

Kończę staż w styczniu i wynagrodzenia mam 4300 na rękę + nagrody kwartalne itd. (Zaczynałam ze stawką 3200)
Papiery składałam we wrześniu, bo była informacja do RDLP z nakierowaniem gdzie chcę iść na staż + opis co potrafię, wyniki egzaminów i wcześniejszą pracę związaną z lasem.Pismo przyszło mi w grudniu, a staż zaczęłam w lutym. Szczerze chciałabym zostać, ale każdy wie jakie podjeście mają lasy do kobiet. Jak nie utrzymam się tu gdzie jestem szukam dalej.
Awatar użytkownika
Capricorn
Admin
Admin

Post autor: Capricorn »

ZielarkaMZ pisze: środa 30 paź 2024, 07:49Szczerze chciałabym zostać, ale każdy wie jakie podjeście mają lasy do kobiet. Jak nie utrzymam się tu gdzie jestem szukam dalej.
Jakie? U nas kobitki pracują zarówno w biurze, jak i w terenie...
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
ODPOWIEDZ