Sprzedaż drewna na FV
Moderator: Moderatorzy
-
- początkujący
Sprzedaż drewna na FV
Witam jak jest uregulowane i interpretowane zarzadzenie w sprawie sprzedaży drewna dla firm nie będących firmami przerabiającymi drewno a chcą go kupić na FV, przykład rolnik wędzi sery i chce kupić 30 mp olsza s2a, w ciągu roku, drugi sieje zioła i suszy, następny ma mały zakład produkujący wednliny, a ktos ma warsztat i pali w halach w piecach ogrzewa je drewnwm. Ponoć wolno kupić tylko nie wielkie ilości, i raz w roku, nie mówiąc o zakazie sprzedaży wo so, i md dla sadowników którzy budują konstrukcje przeciw gradowe. Skoro rynek drewna s2a dość się załamał i nie ma juz takiej koniunktury to czy nie powinno się szanowac każdego kto w ramach puli detalicznej chce kupować to drewno, i chce FV. Jak to jest realizowane w praktyce. Zaznaczam że chodzi mi o firmy nie zajejstrowane w portalu i których działalośc nie jest związanea z drewnem.
Re: Sprzedaż drewna na FV
U nas szanujemy każdego klienta. Nie ma problemów z FV dla wędzarni kupującej Ol S2A czy warsztatu samochodowego kupującego Brz S2A.
Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy. (Mt 6,34)
-
- początkujący
To z czego wynikaja te ograniczenia i zakazy wydawania drewna dla firm nie będących zarejstrowanych w portalu.
Popytaj swojego marketingu. Być może macie sprzedane drewno na umowy i obawę o dostarczenie mas. U nas nie ma problemu ze sprzedażą, o ile są to nadwyżki. Inna rzecz, że firmy do wędzenia wolą kupować S4. Szkoda puszczać drogie drewno przez komin.
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
U nas pierwszeństwo w zakupie drewna S4 mają osoby fizyczne na potrzeby opalania gospodarstw domowych.
Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy. (Mt 6,34)
-
- początkujący
Nie zostałem zrozumiany po pierwsze nie chodzi mi o drewno S4 generalnie o s2ap i s2a sprzedawane zgodnie z pula detaliczną, firma która nie jest zarejstrowana w portalu i która zakupuje drewno i go nie przerabia może kupowac tylko incydentalnie raz w roku na FV nie wielkie ilości, a na as zwykła tak może i nie chodzi tu o to że brakuje na umowy, bo pula detaliczna jest duża.
Jak pisałem - zapytaj marketingu.
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
- Blues Brothers
- dyrektor regionalny
Decyzją nadleśniczego można to ogarnąć
Ależ oczywiście. Najpewniej właśnie nadleśny tak zdecydował. Tyle, że teren pewnie niezorientowany czemuś. U nas jest sprawa jasna - co jest na umowy musi być dostarczone odbiorcom. Nadwyżki albo na asygnaty, albo na e-drewno. Zależy od zbytu.
-
- zastępca nadleśniczego
Jeśli czyta tak jak pisze, to nie ma czemu się dziwić.....
Ja jestem ten najpodlejszy, najobrzydliwszy, najpaskudniejszy i wiele innych naj TROLL forumowy.
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Jeżeli czytasz co napisałem, robisz to na własne ryzyko.
Jeżeli poważnie traktujesz to co przeczytałeś - Twoja sprawa. Sam jesteś sobie winien.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....