Filtrowanie wieku dstanu w SILPWEB

SILP, BIP, ACER, GIS, Raporty, mapy numeryczne...

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Forester8520
początkujący
początkujący
Posty: 7
Rejestracja: poniedziałek 26 lut 2024, 09:52

Filtrowanie wieku dstanu w SILPWEB

Post autor: Forester8520 »

Dzień dobry,
czy w SILPWEB z pozycji leśnictwa jest możliwość wyfiltrowania np. wszystkich powierzchni w wieku do 20 lat?

Pozdrawiam
tumanleśny
zastępca nadleśniczego
zastępca nadleśniczego
Posty: 2596
Rejestracja: środa 19 lip 2023, 08:54

Re: Filtrowanie wieku dstanu w SILPWEB

Post autor: tumanleśny »

Jeśli administrator da Ci dostęp to oczywiście, że będzie to możliwe.
Tak myślę...
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Forester8520
początkujący
początkujący
Posty: 7
Rejestracja: poniedziałek 26 lut 2024, 09:52

Re: Filtrowanie wieku dstanu w SILPWEB

Post autor: Forester8520 »

Wydaje mi się, że nie ma takiej funkcji w SILPWEB. Jeśli jest to bardzo proszę o ścieżkę. :)
tumanleśny
zastępca nadleśniczego
zastępca nadleśniczego
Posty: 2596
Rejestracja: środa 19 lip 2023, 08:54

Re: Filtrowanie wieku dstanu w SILPWEB

Post autor: tumanleśny »

Spytaj administratora.
Tak, że: To, tamto, ten, tego, ten....
Awatar użytkownika
Kuna lesna
zastępca nadleśniczego
zastępca nadleśniczego
Posty: 2623
Rejestracja: czwartek 12 paź 2006, 00:41
Lokalizacja: Z puszczy

Re: Filtrowanie wieku dstanu w SILPWEB

Post autor: Kuna lesna »

Jest na mapie LMN na dole masz do otwarcia filtry i pokaże ci wszystkie d-stany z podziałem na co chcesz. Po za tym w Mlasie też taki filtr jest.
Forester8520
początkujący
początkujący
Posty: 7
Rejestracja: poniedziałek 26 lut 2024, 09:52

Re: Filtrowanie wieku dstanu w SILPWEB

Post autor: Forester8520 »

Dziękuję. W mLAS fakt jest. LMN niestety - brak dostępu ale i tak dużo pomogłeś :)
Awatar użytkownika
Kuna lesna
zastępca nadleśniczego
zastępca nadleśniczego
Posty: 2623
Rejestracja: czwartek 12 paź 2006, 00:41
Lokalizacja: Z puszczy

Re: Filtrowanie wieku dstanu w SILPWEB

Post autor: Kuna lesna »

Jak możesz mieć dostęp do mlas a nie masz do LMN?
Awatar użytkownika
Capricorn
Admin
Admin
Posty: 67128
Rejestracja: czwartek 14 lis 2013, 22:18

Re: Filtrowanie wieku dstanu w SILPWEB

Post autor: Capricorn »

Nie wiem jak, ale tak jest. U mnie po rozwinięciu atrybutów warstwy jest pusto i niczego nie jestem w stanie wyfiltrować, a jak wiesz dostęp do mlasu mam.
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
Awatar użytkownika
Kuna lesna
zastępca nadleśniczego
zastępca nadleśniczego
Posty: 2623
Rejestracja: czwartek 12 paź 2006, 00:41
Lokalizacja: Z puszczy

Re: Filtrowanie wieku dstanu w SILPWEB

Post autor: Kuna lesna »

Jak otwierasz mapę zwinięty na dolnej belce jest filtr .Jest schowany
Awatar użytkownika
Capricorn
Admin
Admin
Posty: 67128
Rejestracja: czwartek 14 lis 2013, 22:18

Re: Filtrowanie wieku dstanu w SILPWEB

Post autor: Capricorn »

No wiem, że jest. Tyle, że u mnie po rozwinięciu pole jest puste. Nie ma możliwości założenia żadnego filtra. Ponadto na belce nad mapą jest ikona "tabela atrybutów warstwy" ona również jest nieaktywna, podobnie jak i "informacje o obiekcie aktywnej warstwy", czy "pokaż aktywną warstwę". Być może te dane dostępne są dopiero po uaktywnieniu dostępu do LMN, a nie jak w przypadku mnie i kolegów, wyłącznie Szkicownika LMN. Prawdę mówiąc nigdy tego nie potrzebowałem i jedynie podaję wiadomość informacyjnie.
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
Awatar użytkownika
Kuna lesna
zastępca nadleśniczego
zastępca nadleśniczego
Posty: 2623
Rejestracja: czwartek 12 paź 2006, 00:41
Lokalizacja: Z puszczy

Re: Filtrowanie wieku dstanu w SILPWEB

Post autor: Kuna lesna »

Już sprawdziłem że działa. Podświetlasz warstwę z lewej strony " wydzielenia" następnie na górze ikonkę "tabela atrybutów warstwy " ,podnosi się belka z dołu i po krótkim czasie wczytuje opcje do filtra. Spróbuj jest to na pewno dostępne.
Awatar użytkownika
Capricorn
Admin
Admin
Posty: 67128
Rejestracja: czwartek 14 lis 2013, 22:18

Re: Filtrowanie wieku dstanu w SILPWEB

Post autor: Capricorn »

Ło kurna ale wymyślili. Faktycznie zadziałało, ale w życiu bym nie pomyślał, że nie chodzi o postawienie "ptaszka" w kratce z zaznaczeniem wydzielenia, tylko o kliknięcie w napis "wydzielenia". Nie trzeba mieć dostępu do LMN. Wystarczy zaznaczenie z poziomu przeglądarki mapy. Dzięki Kuna za pokierowanie. Może mi się to kiedyś przyda :) :beer:
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
ODPOWIEDZ