Stawki dla operatora zrywki
Moderator: Moderatorzy
Stawki dla operatora zrywki
Witam, zaczyna prace u zula i proponuje mi zrywke 6zł za metr czy to dobra stawka, nie mam pojęcia mam 18 lat zaczynam dopiero prace zrywam już od ponad miesiąca mam stawkę godzinową, szef proponuje mi tak jak wyżej pisałem 6 zł za metr i mówi że jak nabiore wprawy to na spokojnie z 1000 metrów w miesiąc bede zrywal czy to prawda? jakie są stawki za metr na zrywce na firmowym sprzęcie?
Re: Stawki dla operatora zrywki
Dla mnie jest to niemożliwe. Stawka też złodziejska.
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
to ile taki zrywkarz może zerwać metrów w dzień?
- Blues Brothers
- nadleśniczy
Czym będziesz zrywał ? I gdzie zrąb czy trzebież.
- Kuna lesna
- zastępca nadleśniczego
Max ciągnikiem między 30 a 40 M3 dziennie to już nieźle.
No wsensie zrywał bedę ciągnikiem z przyczepą a gdzie zrąb czy trzebież? nie rozumiemBlues Brothers pisze: ↑niedziela 16 kwie 2023, 23:03 Czym będziesz zrywał ? I gdzie zrąb czy trzebież.
- Blues Brothers
- nadleśniczy
Na zrębie masz większą wydajność, 1000m3 zrobisz. W trzebieży marne szanse.
jak narazie robię przy trzebieży
W jakich warunkach (góry, czy płaski teren), na jaką odległość...? Albo inaczej: jaką wydajność masz teraz, bez wprawy?Blues Brothers pisze: ↑niedziela 16 kwie 2023, 23:03 Czym będziesz zrywał ? I gdzie zrąb czy trzebież.
Ps. A ta stawka to brutto, czy już "na rękę"?
teren płaski, wydajność nawet nie mam pojęcia dokładnie, właśnie mnie to zastanawiało jak to szef sprawdzi ile na dzień zrywam?zulus pisze: ↑wtorek 18 kwie 2023, 11:30W jakich warunkach (góry, czy płaski teren), na jaką odległość...? Albo inaczej: jaką wydajność masz teraz, bez wprawy?Blues Brothers pisze: ↑niedziela 16 kwie 2023, 23:03 Czym będziesz zrywał ? I gdzie zrąb czy trzebież.
Ps. A ta stawka to brutto, czy już "na rękę"?
Zerwiesz tyle, ile wyjdzie z pomiaru leśnikowi. Szef będzie widział co do centymetra ile zerwałeś. Ty też, o ile zapytasz leśnika.
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
Ostatnie pytanko, jakie są stawki dla zrywkarzy na rękę za prace na firmowym sprzecię ciągniku z przyczepą?
- Blues Brothers
- nadleśniczy
5 minut korepetycji u pod/leśniczego i sam będziesz umiał obliczyć wydajność