Wydruk "pustych" kwitów wywozowych.

SILP, BIP, ACER, GIS, Raporty, mapy numeryczne...

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
zetka271
początkujący
początkujący
Posty: 44
Rejestracja: piątek 10 gru 2010, 12:42
Lokalizacja: Polska

Wydruk "pustych" kwitów wywozowych.

Post autor: zetka271 »

Witam i bardzo proszę o pomoc. Z powodu awarii dosłownie wszystkiego sporządziłam kwit wywozowy ale błędnie więc pozostała "główka" kwitu bez masy. Muszę go wydrukować ale krótko mówiąc nie da się. Co muszę zrobić? Wchodząc na kwit nie ma opcji drukarki a na jutro rano muszę wydrukować i wysłać transfer. Czy w ogóle jest możliwość wydruku bez masy? Nawet do transferu nie mogę zaznaczyć bo sygnalizuje że trzeba najpierw wydrukować...i koło się zamyka 🤔😣 bardzo proszę o pomoc :help: :help: :help:
Awatar użytkownika
Capricorn
Admin
Admin
Posty: 58515
Rejestracja: czwartek 14 lis 2013, 23:18

Post autor: Capricorn »

Odpowiedź jest prosta - wprowadzasz sztukę drewna. Jakąkolwiek, drukujesz kwit i go anulujesz. Drewno wraca na magazyn i sprawa załatwiona. Kwit pewnie podpinasz pod historię pracy z odpowiednią adnotacją powodu anulowania :)
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
zetka271
początkujący
początkujący
Posty: 44
Rejestracja: piątek 10 gru 2010, 12:42
Lokalizacja: Polska

Post autor: zetka271 »

Tak myślałam ale ta wprowadzona sztuka po anulowaniu kwitu wraca na magazyn z automatu? :help: to zaraz próbuje :P
Awatar użytkownika
Capricorn
Admin
Admin
Posty: 58515
Rejestracja: czwartek 14 lis 2013, 23:18

Post autor: Capricorn »

Mnie tylko raz nie wróciła od początku pracy rejestratorem, ale transfer pomógł, więc lepiej wprowadzić taką, która nie będzie na rano potrzebna :roll:
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
zetka271
początkujący
początkujący
Posty: 44
Rejestracja: piątek 10 gru 2010, 12:42
Lokalizacja: Polska

Post autor: zetka271 »

Barrrrrdzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam :wink: :D :wink:
zetka271
początkujący
początkujący
Posty: 44
Rejestracja: piątek 10 gru 2010, 12:42
Lokalizacja: Polska

Post autor: zetka271 »

No i już jestem i niestety nic z tego bo wchodząc w kwit i chcąc dodać do środka jakikolwiek stos i akceptując, wyskakuje informacja "nie wybrano żadnej pozycji" i niestety nie mogę go uzupełnić aby móc wydrukować...już kompletnie nie rozumiem co i jak zrobić żeby było ok... :cry: :cry: :cry: a do rana niedaleko :(
Awatar użytkownika
Capricorn
Admin
Admin
Posty: 58515
Rejestracja: czwartek 14 lis 2013, 23:18

Post autor: Capricorn »

No to uzupełnij kompletnie kwit - poz. planu, odbiorca itd. I tak go anulujesz :)
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
zetka271
początkujący
początkujący
Posty: 44
Rejestracja: piątek 10 gru 2010, 12:42
Lokalizacja: Polska

Post autor: zetka271 »

To próbuje jeszcze raz... :oops:
zetka271
początkujący
początkujący
Posty: 44
Rejestracja: piątek 10 gru 2010, 12:42
Lokalizacja: Polska

Post autor: zetka271 »

Udało się kwit uzupełnić i teraz anulować przed wydrukiem??
zetka271
początkujący
początkujący
Posty: 44
Rejestracja: piątek 10 gru 2010, 12:42
Lokalizacja: Polska

Post autor: zetka271 »

Już boję się coś namieszać... :help:
Awatar użytkownika
Capricorn
Admin
Admin
Posty: 58515
Rejestracja: czwartek 14 lis 2013, 23:18

Post autor: Capricorn »

Musisz wydrukować. Przed wydrukiem nie anulujesz :)
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
rusek77
podleśniczy
podleśniczy
Posty: 309
Rejestracja: wtorek 04 wrz 2012, 14:02
Lokalizacja: Russia

Post autor: rusek77 »

Wydrukuj jakbyś normalny kwit wystawiła. Potem przed zaznaczeniem transferu zaznacz ANULOWANIE i tyle, zaznacz do transferu, wyślij transfer i po robocie! :)
"...to tylko dwa piwa, to żaden grzech..."
Sylvan

Post autor: Sylvan »

Jest jeszcze jedno wyjście. Ostateczne. I wymagające zgody szefostwa. Odebranie danych z nadleśnictwa. Ale wtedy stracisz wszelkie nietransferowane dane.
zetka271
początkujący
początkujący
Posty: 44
Rejestracja: piątek 10 gru 2010, 12:42
Lokalizacja: Polska

Post autor: zetka271 »

Dziękuję wszystkim za pomoc...udało się dzięki Wam 😊 :D :wink: :oops:
Awatar użytkownika
Capricorn
Admin
Admin
Posty: 58515
Rejestracja: czwartek 14 lis 2013, 23:18

Post autor: Capricorn »

Cała przyjemność po naszej stronie :)
"Słowa mają ogromną moc, więc naszą powinnością jest te słowa kontrolować. Inaczej mogą zdziałać wiele zła" - Mordimer Madderdin
ODPOWIEDZ